hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Behódolás a bíróságon
Strasbourg: A vallási béke fontosabb a szólásszabadságnál

2018. 10. 30.
Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint nem sértette egy osztrák nő szólásszabadsághoz fűződő jogát, hogy büntetést kapott, amiért pedofilnak nevezte az iszlám prófétáját.

A strasbourgi testület döntése indoklásában kijelentette, hogy az ausztriai bíróság ítéletében „gondosan kiegyensúlyozta a véleménynyilvánítás szabadságát más személyek vallási érzékenységének jogos védelmével”.

Az 50 év körüli, csak a monogramjával azonosított osztrák nő 2009-ben két nyilvános szemináriumon azt állította, hogy Mohamed prófétának egy kislánnyal kötött házassága a „pedofíliára” hasonlít. Egy bécsi bíróság 2011-ben elítélte a nőt vallási hitelvek megsértése miatt, és 480 euró pénzbüntetésre, valamint a perköltségek megfizetésére kötelezte. Az ítélet másodfokon is változatlan maradt.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága döntése szerint az osztrák bíróság ítélete „a vallási béke fenntartásának jogos célját szolgálta”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!