Kereső toggle

 Keresztény fiatallal végzett a terrorista Jeruzsálemben

A brit diáklány bibliai tudományokat tanult a Héber Egyetemen

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jeruzsálem Ras al-Amud negyedéből való Jamil al-Tamimi, az 57 éves arab merénylő, aki a Jaffa-kapu környéki villamoson több ízben is mellkason szúrta Hannah Bladont. Egy szolgálaton kívüli rendőr húzta meg a vészféket, és fegyverezte le Tamimit. A támadás során egy harmincas éveiben járó terhes asszony, és egy ötven év körüli férfi is megsérült.

Bladon a támadás előtti pillanatokban adta át a helyét egy kisgyermekes anyukának, így került a támadó mellé.

„A gyanúsítottat a jeruzsálemi rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra, ahol megerősítették, hogy terrortámadás történt” – nyilatkozta Micky Rosenfeld, a rendőrség szóvivője, aki közölte, hogy a késelős támadást végrehajtó terrorista Ras al-Amudból jött, és ötven év körüli. A rendőrség a helyszínen letartóztatta a terroristát.

Hannah Bladon elkötelezett keresztény volt, szüleinek egyetlen gyermeke, aki cserediákként érkezett a Birminghami Egyetemről, ahol teológiát tanult. A Héber Egyetem nemzetközi iskolájában január óta Bibliát, régészetet és vallástudományt, valamint héber nyelvet tanult. A tervek szerint jeruzsálemi tanulmányait nyáron fejezte volna be, és ekkor tért volna vissza Angliába.

A merénylőről, Tamimiről kiderült, hogy régóta mentális problémákkal küszködik, ami miatt korábban öngyilkosságot is megkísérelt, emellett egyik lányát szexuálisan is bántalmazta. Éppen az elmegyógyintézetből tartott hazafelé, mikor Bladonra rontott. A nyomozóknak elmondta, abban a reményben támadta meg a lányt, hogy a mellette álló katona lelövi és végez vele.

A miniszterelnök, Benjamin Netanjahu a következőképpen reagált a támadásra: „A radikális iszlám terrorizmus fővárosokban csap le világszerte. Ezúttal Jeruzsálem volt a célpont. Izrael egész népének nevében szeretnék részvétet nyilvánítani az áldozat családjának.”

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

Olvasson tovább:

  • „Tegyük újra naggyá a családokat!”

    Budapesten rendezik május végén a Családok Világkongresszusát, amelyen több mint 80 országból érkeznek előadók és vendégek, ebből az alkalomból beszélgettünk Larry D. Jacobsszal, a szervezőbizottság elnökével. A rendezvény fő témája, hogyan lehet a sokfajta kihívás között megvédeni, sőt...
  • Jézus pere és a feltámadás: nagy fordulat a harmadik napon

    „Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig, amíg azt nem mondjátok: Áldott, aki jön az Úrnak nevében!“ Ezzel a drámai mondattal hagyta maga mögött Jézus azt a várost, ahol éppen királlyá akarták tenni. Jeruzsálem polgárai a négynapos bomló hulla, Lázár föltámasztása után (lásd múlt heti cikkünk:...