hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Egy vérből teremtettünk”: Trump beiktatási beszéde

2017. 01. 26.
Mi, amerikai polgárok egy nagy nemzeti összefogást kezdtünk azért, hogy újjáépítsük országunkat, és helyreállítsuk minden ember számára az ígéreteket. Együtt fogjuk meghatározni azt az irányt, amit Amerika és a világ az elkövetkező években követ majd. Kihívásokkal nézünk szembe. Nehézségekkel ütközünk. De elvégezzük a feladatot.

Négyévente azért gyűlünk össze itt, ezeken a lépcsőkön, hogy végrehajtsuk a hatalom rendezett és békés átadását. Hálásak vagyunk Obama elnöknek és Michelle Obama first ladynek, hogy jóakarattal segítettek az átmenet során. Csodálatosak voltak.

A mai ünnepségnek azonban különleges jelentősége van. Nem csupán a hatalmat ruházzuk át az egyik kormányzatról a másikra, vagy egyik pártról a másik pártra, hanem átruházzuk a hatalmat Washingtonból, és visszaadjuk nektek, az amerikai népnek. Túl hosszú ideig itt, országunk fővárosában egy szűk csoport aratta le a kormány­zás hasznát, miközben az emberek viselték annak költségét. Washington bővölködött, de az emberek nem részesedtek ennek a hasznából. A politikusok jólétben éltek, de közben munkahelyek szűntek meg, és gyárak zártak be.

Az elit önmagát védelmezte, de országunk polgárait nem. A győzelmeik nem a mi győzelmeink voltak, a sikereik nem a mi sikereink, és miközben a fővárosban ünnepeltek, szerte az országban a nehézségekkel küszködő családokban nem sok ünnepelni való volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!