Kereső toggle

Az UNESCO és a nagy hazugság

Robert Ilatov beszéde a Hit Parkban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Antiszemita és rasszista döntésnek nevezte a kisebbik izraeli kormánypárt, a Jiszrael Beitenu frakcióvezetője az ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének a döntését, amely minden kapcsolatot megtagadott a zsidó nép és Jeruzsálem központja, a Templom-hegy között. (A döntésről múlt heti számunkban írtunk részletesen.) Robert Ilatov Budapesten találkozott többek között Szijjártó Péter külügyminiszterrel, és több előadást is tartott. Az alábbiakban a Hit Parkban, több mint 10 ezer ember előtt elmondott beszédét közöljük.

Kedves Barátaim!

Fontos esemény számomra, hogy szukkót ünnepe alkalmából újra itt lehetek önök között. Köszönöm a meghívást, a figyelmet és a támogatást, amit Izrael államának adnak. Ez az ünnep jel Izrael számára, a szabadságot jelzi, azt az eseményt, hogy sikerült kiszabadulni Egyiptomból. Az ezt követő Szimhat Tora, a Tóra örömünnepe pedig azt köszönti, hogy letelt egy év, amikor naponta szakaszonként végigolvastuk a Tórát, és most egy újabb ciklust kezdhetünk el. A Tóra Izrael ereje, ebből a gyökérből táplálkozik nemzetünk.

Ma egyáltalán nem kézenfekvő, hogy valaki kiáll Izrael mellett, mert szinte az egész világ szembefordult velünk. Sok év óta rendszeres támadások kereszttüzében áll nemzetünk. A legutóbbi ilyen, nemzetközi szinten indított támadás az UNESCO döntése, amely azt mondta ki, hogy a zsidó népnek és Izrael államának nincs semmi köze a Templom-hegyhez. Ez a döntés teljes mértékben antiszemita jellegű és rasszista. Ez a döntés mélyen sértő, egyenesen a szívünkbe hatol. Ha ez a döntés nem rasszista, antiszemita és apartheid, akkor mi az? Ez a határozat aláássa az UNESCO mint nemzetközi szervezet alapértekeit is. Pontosan olyan szellemben keletkezett, mint annak idején a nürnbergi törvények. Nem túlzás, hiszen akkor is a zsidóság ellen hoztak törvényeket. Akkor is a jogainkat vették el tőlünk először.

Az UNESCO-nak az lenne a küldetése, hogy a világörökséget védelmezze, és támogassa az oktatást, a tudományt és a kultúrát a nemzetek között. Tisztában vagyunk azzal, hogy vannak országok, amelyek kifejezetten Izrael-ellenesek és antiszemiták. De nagy sajnálattal láttuk azt, hogy olyan nemzetek is támogatták ezt a határozatot, amelyekben nincsen meg ez a tradíció. Akik egyetértettek ezzel a döntéssel, a történelmi igazságot támadták meg. Ezek a nemzetek saját maguk ellen, az emberi méltóság és az emberi értelem ellen szavaztak. A nürnbergi törvények is olyan valóságot hoztak létre, amelyben a zsidóknak nem voltak jogaik. De vajon, ha az UNESCO úgy dönt, hogy a zsidóságnak nincs köze a Templom-hegyhez, akkor ettől meg is szűnik a kapcsolatunk a Templom-heggyel? Aki ezt megszavazta, az alapvető tények ellen döntött.

Hadd üzenjek valamit innen, erről a helyről az UNESCO-nak. Bármit is mondanak, van közünk Izrael földjéhez. Van kapcsolatunk Jeruzsálemmel és a Templom-heggyel. Kezdjék csak el olvasni a történelmet, elsőként a Bibliával kezdve! És még egy üzenetem lenne az UNESCO-hoz. Önöknek mostantól kezdve semmi joguk nincs ahhoz, hogy a világörökséget felügyeljék. A szervezetüket engedték puszta antiszemita és rasszista szócsővé lealacsonyítani. Kiszolgáltatták egy olyan csoportnak, amelyiknek célja a történelem meghamisítása. Társszerzői lettek a nagy hazugságnak. Abu Mazen (Mahmúd Abbász – a szerk.) és társai hírnökei lettek.

Hadd szóljak néhány szót Abu Mazenről. A kommunizmus idején a Szovjetunióban, Moszkvában tanult. A doktori disszertációját arról írta, hogy a holokauszt nem is létezett. De nem csak holokauszttagadó. Néhány éve azt is bejelentette, hogy Jézus valójában palesztin volt. Most azt próbálja elfogadtatni, hogy a zsidó népnek nincs semmi kapcsolata a Templom-heggyel. A palesztinok elleni nép-irtásról beszél. De hadd említsek erről is néhány dolgot. Sajnos több tízezer ember életét veszítette az arab–izraeli háborúkban, mindkét oldalon. De van egy alapvető különbség: Izrael nem gyilkolt palesztinokat pusztán a származásuk miatt. Önvédelemből tettünk ilyet, mert védelmezzük az országunkat a megalakulás pillanatától kezdve. Épp a palesztinok voltak azok, akik évtizedek óta nem akarják elfogadni a békét. Nem fogadták el a döntést, ami egy zsidó és egy palesztin államra osztotta fel ezt a térséget. Alig indult el az oslói békefolyamat, arra is terrorral és gyilkosságokkal válaszoltak. Az elmúlt években az izraeli vezetők többször ajánlottak közvetlen tárgyalásokat a palesztinoknak, hogy egymással beszéljük meg a népeink és a térségünk jövőjét. Abu Mazen ezt ismételten lesöpörte az asztalról, és inkább az ENSZ különböző szervezeteit igyekezett felhasználni ahhoz, hogy nemzetközi szinten támadást indítson Izrael ellen.

De térjünk vissza a népirtás vádjához. Valóban zajlik népirtás a Közel-Keleten, de nem Izrael területén. Népirtás folyik Szíriában és Irakban, ahol teljes népcsoportokat irtanak ki vagy üldöznek el a lakóhelyükről. Valójában az egész térségben éppen az Izraelben élő arabok a legvédettebbek. Mégis a nagy hazugságokkal Izrael államát igyekeznek ördögi színben feltüntetni. Nézzük meg a számokat! Említettük, hogy több tízezer ember veszítette életét az izraeli–arab és az izraeli–palesztin háborúk során, mindkét oldalon. Bármilyen fájdalmas is ez, mégis eltörpül azoknak a muszlim áldozatoknak a száma mellett, akiket muszlimok öltek meg a szomszédos országokban. Több mint tízmillió áldozatról beszélünk. És ott van egy másik, közel tízmilliós tömeg, akik elmenekültek az otthonukból, és sokan közülük már el is indultak Európa felé. Ebben nincs semmi szerepe Izraelnek, mégis menekültekkel kezd megtelni Európa, miközben a világ hallgat a felelősökről.

Abu Mazen apartheiddel is vádol bennünket. Azonban a tény az, hogy Izraelben az arab lakosság ugyanúgy tud ingatlant vásárolni, mint a nem arabok. Minden jog megilleti őket, ugyanúgy, mint a zsidó állampolgárokat. Egyenlő feltételekkel élvezik a társadalombiztosítás és az oktatás előnyeit, ugyanazokban a szolgáltatásokban részesülhetnek. Ugyanakkor sajnos az is tény, hogy ha egy arab zsidóknak ad el egy ingatlant Júdeában és Szamariában, akkor arra számíthat, hogy feketelistára kerül, és halálos fenyegetések érik. Mi az apartheid, ha nem ez? Magyarországon nem vásárolhat egy zsidó szabadon ingatlant? Dehogyisnem. Júdeában és Szamariában azonban nem ez a helyzet.

Az UNESCO döntése változást jelez. A világszervezet saját tisztességét adta fel, amikor elfogadta ezt a nagy hazugságot. A nagy hazugságoknak éppen az a jellemzője, hogy kitalálóik tudatosan olyan képtelen dolgot állítanak, amire józan ésszel senki nem gondolna.     Ezt a módszert Adolf Hitler találta ki. A Mein Kampf című könyvében így írt: „A nagy hazugságban nagyon könnyen hisznek a tömegek, sokkal inkább, mint egy kis hazugságban.” Egyet kell csak tenni: újra és újra elismételni a nagy hazugságot. Így működött a náci gépezet, és így működik ma a palesztin is. Ugyanaz a módszer, és az eredmény is ugyanaz. Az UNESCO pedig kiszolgálja ezt a módszert.

Hadd beszéljek egy másik szervezetről is, ez az ENSZ Emberi Jogok Bizottsága. Ez a testület rendszeresen tárgyal Izraelről, az Izraelnek felrótt „emberi jogi sérelmekről”. Sokkal több ilyen ügyet tárgyalnak, mint a világ összes országaiból együttvéve. Tényleg ennyire rendben menne minden a világban? A Közel-Keleten naponta százak halnak meg egy olyan háborús konfliktusban, ami muszlimok között zajlik. Csak Szíriában több mint félmillió muszlim halt meg. Tízmillió szíriai hagyta el az otthonát, és ebből ötmillióan az országból is távoztak. Az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában mégis Izrael a fő téma. De hány embernek kellett elmenekülnie Izraelből? Vajon a muszlimoknak menekülniük kell a jogsértések miatt Izraelből? Nem, mert a muszlimok, de ugyanígy a keresztény és más kisebbségek is egész Közel-Keleten Izraelben élnek a legnagyobb biztonságban.

Jól ismerjük az igazságot. Tudjuk, hogy mit ír a Könyv, és hogyan kell azt olvasni. Az igazság ebben a Szent Könyvben van, mi pedig harcolni fogunk ezért az igazságért. Itt az ideje, hogy a nemzetközi szervezetek azzal foglalkozzanak, ami a feladatuk. Több millió muszlim szenved jogsértést a Közel-Keleten, én nincs senki, aki felszólalna az érdekükben. Több millió menekült hagyja el az otthonát, és nincs, aki helyben védené a jogaikat. Több millió keresztényt üldöznek, és ölnek meg a hite miatt, és nincs senki az ENSZ-ben, aki felemelné a szavát az érdekükben. Sárba tiporják a nők jogait a muszlim országokban, miközben a világ néma marad. Ezért az UNESCO döntése nem csak Izrael ellen irányuló támadás. A nácik is a zsidókkal kezdték, és a következmény egy drámai világégés lett.

A zsidókkal kezdődik, de ki tudja, hol van a vége? Mert ez a támadás az egész egy Istenben hívő világ és kultúránk alapjai ellen irányul.

Izrael nehéz időszakokon ment keresztül az eddigi léte során. Megszabadultunk a fáraótól, a rómaiaktól, az inkvizíciótól, a náci Németországtól. Ezt is túl fogjuk élni.

Így szavaztak a nemzetek

A határozat kizárólag az arab/muszlim elnevezést használja a jeruzsálemi óváros legfontosabb helyszíneire. A Templom-hegyet „Al-Aqsa Mosque/Al-Haram Al-Sharif” néven említi (18 alkalommal), a Nyugati Falat (a Siratófalat) pedig „Al-Buraq Plaza” néven (2 alkalommal). De a hamisítás nem csak Jeruzsálemre vonatkozik: ugyanezt követi Hebron és Betlehem esetében is. Izraelt 15 alkalommal nevezi „megszálló hatalomnak”, és „elfoglalt területnek” nevezi egész Palesztinát.
A szöveg nemcsak Jeruzsálem 4000 éves történelmét hamisítja meg, hanem a Biblia minden könyvét is megtagadja. Meg akarja semmisíteni a zsidóság múltját, és meghazudtolja a kereszténységet, valamint az Újszövetséget is. Kitörli a város 7. század előtti múltját, mielőtt a mecsetek felépültek volna. Az UNESCO szerint nem létezett Dávid király városa, nem állt a Templom-hegyen Salamon Temploma, nem volt zsidó szentély Heródes korában, és a rómaiak nem a zsidóktól foglalták el Jeruzsálemet. Az ENSZ-szervezet szerint tehát nem járt sem Jézus, sem egyetlen tanítványa a zsidó Templomban, és hazudik az összes evangélium szerzője.
Az, hogy Irán és az iszlám államok megszavazták ezt a nagy hazugságot, nem meglepetés. A kommunista Kína sem ma kezdett háborút a tények ellen. De mit gondoljunk a magát a kereszténység modern védelmezőjének tartó Oroszországról? Hazudott Tolsztoj, Dosztojevszkij és Bulgakov is? Vagy mit mondjunk a világ legnépesebb katolikus országáról, Brazíliáról? A Rio fölé magasodó Megváltó Jézus szobra egy palesztin szabadságharcost ábrázol?
És a szintén a katolikus egyház bástyájának számító Mexikóról? Vagy az apartheid igazságtalan rendszerét új hazugsággal felcserélő Dél-Afrikáról?
Az 58 államból (két ország nem volt jelen) csak 6 állt ki a zsidó történelem Endlösungjával szemben: az Egyesült Államok mellett öt európai ország (Németország, Hollandia, Nagy-Britannia és két balti állam, Észtország, valamint Litvánia). Tisztelet nekik. Más európai országok ugyanakkor nem vállalták a kiállást. A tartózkodók között volt a felvilágosodás és az Enciklopédia hazája, Franciaország, valamint Olaszország és Spanyolország. Íróik, festőik több ezer műalkotásban örökítették meg a zsidó Jeruzsálemet. Nekik biztos, hogy nem lehet mentség a tudatlanság. (Vigyázó blog)

Olvasson tovább: