hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Spirituális rasszizmus
A New Age alapítói és története (4. rész)

2014. 08. 07.
A New Age történetével és alapítóival foglalkozó sorozatunk megmozgatta olvasóinkat. Van, aki arra figyelmeztet, hogy nem érdemes ezzel a jelenséggel foglalkozni, mert az „egész egy nagy kamu”. Egy másik olvasó védelmébe vette a mozgalom legnépszerűbb könyveit, mondván: „sok szellemi igazságot tartalmaznak”. Volt, aki összegyűjtötte a YouTube-ról a témában általa legérdekesebbnek tartott magyar nyelvű videókat, és ezeket küldte el szerkesztőségünknek azzal az ajánlással, hogy ebből kiderül, kiknek az érdekében is áll az emberiséget „hamis tanításokkal” megtéveszteni és tönkretenni. A gyűjteményt a videomegosztó letöltési statisztikái alapján több mint kétmillióan nézték meg eddig.

Ha a videók nem is fogalmaznak olyan brutális egyszerűséggel, mint az érpataki polgármester elhíresült videoperformansza a „szabadkőműves terrorállam” vezetőinek „nyilvános akasztásáról”, az üzenetük egyértelmű: a szabadkőműves mozgalmak és a számtalan divatos New Age irányzat egy és ugyanazon tőről fakad, a nemzetközi cionista (illuminátus, kabbalista stb.) háttérszervezetek készítik elő ezek által a világuralom megszerzését, hogy a „sátán zsinagógájába” vezessék az emberiséget. Mármint azokat, akiket egyáltalán életben hagynak, mert titkos terveik szerint az emberek nyolcvan (vagy kilencven) százalékát bombákkal (lásd Gáza), védőoltásnak álcázott vagy a levegőből permetezett halálos mérgekkel (lásd ebola), titkos fegyverek által előidézett mega­földrengésekkel és cunamikkal (lásd Fukusima), valamint hasonló ördögi praktikákkal már előtte úgyis elpusztítják. Sőt, megtévesztő módszereik olyan kifinomultak, hogy még keresztény egyházakat is a cionizmus szolgálatába állítanak, akik ezáltal maguk is az „új világrend” kufárainak (lásd Jézus gyilkosai) lesznek a szekértolóivá.

Mindez persze nem mindig ilyen sarkított formában jelenik meg, vannak árnyaltabb változatai is, de a lényeg ugyanaz: a világot meghatározó eszmék és szervezetek, így a szabadkőművesség és a New Age mögött is az örök felforgatók, a zsidók állnak. Nos, a tények nem támasztják alá ezt a roppant népszerű hiedelmet.

A New Age két alapító matrónájáról, Helena Blavatskyról és Alice A. Baileyről saját kortársaik tudták, hogy mind származásuk, mind világnézetük alapján igencsak távol esnek a zsidóságtól. Korai követőik sem próbálták őket ilyennek feltüntetni. Mint Blavatsky egyik tanítványa, Houston  Stewart Chamberlain brit okkultista fogalmazott A tizenkilencedik század alapjai című, 1900-ban megjelent művében: „Minden misztikus – akár akarja, akár nem – született antiszemita”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!