hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bojkottal a bojkott ellen!
Miért van több terrorista ma, mint valaha?

2014. 06. 26.
Interjúalanyom életútja olyan sokszínű, hogy meg sem próbálom előzetesen felsorolni az állomásait, de talán a beszél­getésből kiderül, hogyan lesz egy elemző matematikusból országa meghatározó politikusa, aki az elmúlt 30 év minden jelentős döntésében részt vett, hol támogatóként, hol pedig kíméletlen kritikusként. Uzi Landau ma Izrael turisztikai minisztere, de – mint mondta – ezt a posztot pártpolitikai alku eredményeként kapta, miközben ő maga továbbra is megmaradt szenvedélyes cionista politikusnak. A teljes interjút az ATV sugározza, június 28-án 16.10-kor.

Számtalan poszton szolgált az elmúlt évtizedekben, na­gyon gazdag szakmai és politikai karriert futott be. Hogyan került azonban az Izraeli Filharmonikus Zenekar igazgatóságába?

– Sőt, a Természetvédelmi Hatóság igazgatótanácsának is a tagja voltam. Sok mindent szeretek, köztük a zenét – a népzenét és a klasszikus zenét is. De szeretem a természetet, és szeretem a Bibliát is. Igaz, végül mindezekből a politikában kötöttem ki, de a szeretet megmaradt.

Ön szakmája szerint rendszeranalitikus. Azért kérték fel turisztikai miniszternek, mert Izraelt olyan nehéz eladni a nemzetközi piacon, mint megfejteni egy bonyolult matematikai rejtvényt?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!