hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fegyverük a békeüzenet

2012. 05. 24.
„Mindannyian Együtt Jeruzsálemért" elnevezéssel alapítványt hozott létre a keresztény-zsidó párbeszéd erősítésére Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke. Az alapítvány célja Jeruzsálem jövőjének és múltjának, szellemi, vallási, kulturális jelentőségének, szerepének kutatása, képviselete, népszerűsítése révén a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek erősítése. Az alapító okiratot május 18-án írták alá Budapesten.

„Sok főváros van a világon, de ezek közül csak egy az emberiség bölcsője" - mondta a sajtóeseményen Feldmájer Péter, aki a zsidóság és a kereszténység fővárosaként említette Jeruzsálemet, és megemlékezett arról is, hogy a város a hétvégén ünnepelte felszabadulásának és újbóli egyesítésének 45. évfordulóját. A Mazsihisz elnöke úgy vélekedett, hogy „aki szét akarja választani Jeruzsálemet, az az egész világot akarja szétválasztani", ezért mindent el kell követni azért, hogy Jeruzsálem örökre Izrael egységes és osztatlan fővárosa maradhasson.

Németh Sándor, a kezdeményezés ötletgazdája szerint annyi tévhit és hamis információ van forgalomban a Szent Várossal kapcsolatban, hogy ideje megismertetni a magyar emberekkel a valóságot történelmi, szellemtörténeti és kulturális szempontból egyaránt. Meggyőződése, hogy Jeruzsálem olyan spirituális realitás, amelynek helyes megközelítése alkalmas egy országban az antiszemitizmus, az anticionizmus és a rasszizmus visszaszorítására.

A felvilágosító tevékenység érdekében az alapítók ünnepségeket, tudományos konferenciákat szerveznek majd, melyeken befolyásos külföldi vendégek segítségével tervezik népszerűsíteni Izrael fővárosát. Céljuk között szerepel az is, hogy hazánk legyen az első olyan ország, amelyik Tel Avivból Jeruzsálembe helyezi át nagykövetségét. Mint Németh Sándor elmondta, ez többet jelentene politikai együttműködésnél: spirituális híd jöhetne létre Magyarország és Izrael Állam között.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!