Kereső toggle

Válasz Puzsér Róbert blaszfémia-vádjára

Istenkáromlás-e a Hit Gyülekezete egyszázalékos plakátkampánya?

Kulifai Máté 2020.04.14. 15:57
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása
Tisztelt Puzsér úr!
(Elnézést az újfent blaszfémiáért az "úr" kifejezéssel.)
 
Ön is ugyanabba a hibába esik, mint az önjelölt teológusok többsége, megpróbálja a saját "térfelükön" megszégyeníteni az alanyait, aztán végül önmaga szégyenül meg. A plakátnak bizonyos szempontból semmi köze a jelenlegi járványhoz, üzenete teljesen örök - görbe tükör az emberiség számára, amely csak és kizárólag a bajban fordul Istenhez segítségért, amúgy hanyagolja az odafelvalókat.
 
Lehet, hogy frusztrál egyeseket, hogy zajlik az egyszázalékos kampány - de ez minden tavasszal így van, és ennek az égvilágon semmi köze a tarháláshoz, mert az emberek nem plusz pénzt adnak a nehéz időkben valaki másnak (amivel szintúgy semmi gond nem lenne), hanem az állami kasszába befolyó adójuk egy részéről maguk dönthetnek. Zsebre nem rakhatják, max eldönthetik, kit támogassanak. A Hit Gyülekezete pedig éppen jó célpont ebből a szempontból, mert egyrészt reménységet és hitet ad ezekben a nehéz időkben, másrészt hívők sora vesz részt önkéntes munkásként és szakemberként a járvány elleni küzdelemben, karitatív szervezetük pedig konkrétan napi 24 órában segít a most bajbajutottakon. Az jár el inkább felelőtlenül , aki most ezzel a kis lehetőséggel sem él, pedig megtehetné 1-2 perc alatt, hogy valamelyik egyházat és civil szervezetet így támogat ebben az erőfeszítésben.
 
Ami pedig a teológiát illeti, a fenti szövegnek a hétköznapi emberek meggondolatlan érzelmi kitörésekor van inkább parancsolatba ütköző jellege (s ez nem blaszfémia - mert az mást jelent), a plakát üzenete éppen erre az ellentmondásra hívja fel találóan a figyelmet. Amit pedig a Szentháromsággal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy nincs tisztában az a Szentlélek valódi természetével, aki szerint az úristen, vagy isten kifejezés nem vonatkoztatható rá. Isten egylényegűségének és több személyűségének alapvető tézise, hogy minden tagja isteni természettel bír. Tehát a Szentlélek is isten, lehet hozzá imádkozni, tisztelni, kapcsolatba kerülni.
 
Ez utóbbival kapcsolatban meg végképp mulattató, hogy most éppen a Szentlélek "védelmére" kelnek azok, akik korábban a blaszfémiát végképp kimerítő módon ócsárolják a Hit Gyülekezetét éppen a Szentlélek különféle megnyilvánulási formái miatt.
 
Ha Puzsér """urat""" tényleg érdekli a Szentlélek természete, a blaszfémia mibenléte, és hogyhogynem mondjuk a Hit Gyülekezete, készséggel állnak a rendelkezésére.
 
 
 
Puzsér Róbert eredeti posztját itt olvashatja el.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
 

Olvasson tovább: