Kereső toggle

Kiállnak a pedofilok mellett

Longauer László 2019.09.11. 14:39
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az emberi méltóság nevében, mert a pedofil is ember. Kiállnak a pedofilok mellett. Révész Sándor „publicista” áll ki elsősorban. Ő már évekkel ezelőtt ezt tette a Népszabadságban, most a HVG-ben folytatja. De kiáll a HVG is, azzal, hogy egyáltalán közöl ilyen mérsékeltként csomagolt őrületet.

Mielőtt Révész cikkére térnék fontos megemlíteni, hogy a HVG szeptemberi cikke a Magyar Narancs egy hosszabb júniusi írásából indul ki. Kiáll tehát a Narancs is a pedofilok mellett, itt olvashatjuk:

"Erre gyógymód nincs, az embernek nem lehet megváltoztatni a szexuális beállítottságát. Soha nem fogok meggyógyulni. Egyszerűen el kell fogadni ezt a helyzetet és ennyi.”  (mondja magáról Péter) Péter soha életében nem ért hozzá helytelen módon gyerekhez, és úgy gondolja, nem is fogja megtenni, mert nem akar szexuális bántalmazó lenni. "

Nem lehet megváltoztatni, ismerős alapelv? A cikk betegségként mutatja be a pedofíliát, viszont nagyobb megértést szeretne a passzív pedofiloknak:

"számos pszichiáter, kriminológus, szociológus és agykutató szerint érdemes lenne a társadalomnak, a közvéleménynek, nekünk is egy kísérletet tenni arra, hogy túllépjünk a megbélyegző szörnyülködésen, és odafigyeljünk arra, amit a Péterhez hasonló emberek mondanak, hiszen közös érdekünk, hogy a lehető legkevesebb gyerek legyen szexuális visszaélés áldozata"

Érdekes gondolat ez is:

"a pedofília betegsége és a gyerekmolesztálás bűncselekménye tehát két külön jelenség, s az sem állítható, hogy ok-okozati kapcsolatban állnak egymással. "

Valóban van olyan molesztáló, aki nem csak pedofil, de a molesztáláskor épp az. Ne lenne ok-okozati kapcsolat? Ez nem igaz, hiszen ezért is lehet talán hasznos a kezelés is (nagyon talán). Ha nincs kapcsolat, felesleges a kezelés. Viszont a kérdezett passzív pedofil szerint ezt nem lehet megváltoztatni. A kezelés ezért is kérdéses. A cikk nagyon kíméletes, relativizáló hangvételű. Javasolja, hogy lépjünk túl a megbélyegző szörnyülködésen. Eszünk ágában sincs! Hiszen itt nem egy köznapi lelki bajról, hanem egy nagyon veszélyes torzulásról van szó, a szörnyülködés alapvető fontosságú. A betegnek is, ha változni akar. A dolog alapvetően nem orvosi, hanem morális kérdés, súlyos morális kérdés. Ha orvosilag fogjuk csak nézni és már nem fogunk szörnyülködni, akkor következhet majd a dekriminalizáció. A cikk már emleget egyes mexikói államokat ahol 12 év a beleegyezési korhatár. Nálunk is alacsony, 14 év.

Révész tehát ezt a cikket idézi egyetértően írása elején. Ebben a szellemben ír ő is.

„A pedofília nem büntetendő cselekmény! Nem is szabad annak lennie! Sehol sem büntetik, mert nem is lehet. Mivel nem cselekmény. Hanem vágy. Gyerekekre irányuló szexuális vágy. Akarattól függetlenül kialakul és meg nem változtatható szexuális beállítottság. "

"Nekik azzal a reménytelenséggel kell élniük, hogy soha nem élhetik ki bűncselekmény elkövetése nélkül a vágyaikat. Soha nem élhetik azt ki anélkül, hogy valami nagyon rosszat tennének éppen vágyuk tárgyával, akibe szerelmesnek érzik magukat.

Gondoljunk bele: milyen élethelyzet ez? Úgy nem gondolhatunk bele, hogy enyhítő körülménynek vegyük esetleges bűncselekmények esetén, mert természetesen az áldozat szempontja az első. De azért mégis: gondoljunk bele! "

És megismétli régi véleményét, hogy a pedofil képregény, rajzfilm ne legyen büntetendő. (Legalább attól a kiélési lehetőségtől ne fosszák meg őket, amely valóságos gyermekeket semmilyen formában nem érint - írja.)

Először is: a pornórajzfilm által táplált vágyak nem fognak csökkenni, csak nőni és tettekhez vezetnek. Az alkoholista számára nem segítség a viszkireklám nézése, sőt… ez teljesen egyértelmű. Azért is idéztem hosszabban a cikkeket, hogy jól látható legyen a szándék: lehetőleg minél nagyobb mértékben elválasztani a csak vágyaiban pedofilt a tényleges erőszaktevőktől. Betegségként mutatják be ezt az aberrációt, de olyan betegségként, ami nem szörnyű és nem felháborító (Révész cikkének címe: „Felháborodás helyett”) Révész odáig elmegy, hogy lehetővé tenné a vágyak legális kiélését képregény- és rajzfilmpornó formájában. Elképesztően felháborító gondolatmenet, nagyon szörnyű elképzelés. A mai technikai viszonyok mellett elképesztően élethű animációk készíthetőek, Révész valójában a pedofil pornó legalizálása mellett érvel. Ez a lehetőség maga a paradicsom lenne perverzek számára. Plusz, természetesen, csak erősítené a vágyaikat és több erőszakhoz is vezetne. A falánk ember sem lesz kevésbé falánk attól, ha ételfotókat néz… sőt. Teljesen hamis az a beállítás, hogy a pedofilok megértő kezelése és pornóval való táplálása a gyerekeket védő intézkedés lenne. Pont fordítva. Nőne a pedofília iránti érdeklődés, nőne a szexuális étvágy, ami előbb vagy utóbb több erőszakhoz vezetne. Erősödne a korhatárok további csökkentésére való törekvés… stb.

Most nem szeretném tovább elemezni a helyzetet. Nyilván egy vágy nem lehet büntetendő, ez oké. De attól még maga a vágy szörnyű és gonosz dolog táplálni és erősíteni. Durva dolog azt hazudni, hogy nem változtatható tulajdonság ez (különösen az újabb kutatások fényében). Felháborító a gyerekpornó legalizálását javasolni és nagyon is veszélyes. Életveszélyes túllépni az egészséges és ezért megbélyegző szörnyülködésen. Igenis morálisan meg kell bélyegezni ezt a hajlamot, gyerekeink érdekében is. Ez nem csak egy átlagos betegség: ez a gyerekeinkre veszélyes torzulás. Azok a lapok és újságírók pedig, akik meg kiállnak a pedofilok mellett, azok a gyerekeinket veszélyeztető lapok és újságírók.

Olvasson tovább: