Kereső toggle

Így árulja el Benny Gantz Izraelt: Ahmad Tibi lesz a vezetője az arab terror áldozatait támogató parlamenti bizottságnak

Morvay Péter 2020.03.24. 13:10
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az izraeli választásokon vesztes Benny Gantz és társai által indított jogi puccs megdöbbentő következményeként az Egyesült Arab Lista képviselője lesz a "Sebesült veteránok és az arab terror által sújtott családok rehabilitációjáért" felelős kneszet bizottság elnöke.

"Szégyenletes!" - Benjamin Netanjahu a hírt ezzel kommenttel osztotta meg a Twitteren, Ayelet Shaked pedig azt írta: "A Kék-Fehér egyre nagyobb erkölcsi és etikai csőd. Miközben ezt csinálják, minden olyan konszenzust felrúgnak, ami alapján a kneszet sok év óta működik."

Elihai Ben-Yishai, akinek lányát, vejét és három gyermeküket 2011 márciusában egy terrortámadásban megölték, ezt írta a Twitteren: "Vérfagysztó paradoxon: Ahmad Tibi, a főterrorista Arafat tanácsadója áll majd a terror áldozatok jogait képviselő közjóléti bizottság élén. 'Ezekért sírok én; szememből, szememből víz folyik alá, mert messze távozott tőlem a vígasztaló, aki megélesszen engem; fiaim elvesztek, mert győzött az ellenség.' (Jer. sir. 1,16) Mondhatom azt, hogy nem hiába féltünk ettől?" - írta Ben-Yishai.

Az izraeli választási dráma következményeiről a Jerusalem Post vezető elemzője, Caroline Glick nyilatkozott nemrég lapunknak, és a fejleményekről, hogyan akarják Benny Gantzék a vírusválság közben megbuktatni Netanjahut, legfrissebb számunkban is beszámoltunk.

 

Olvasson tovább: