Kereső toggle

Ehhez is hozzászokunk majd?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Így, hogy New Yorkban megszavazták a felháborítóan "liberális" abortusztörvényt, teljes joggal az egész világsajtó és a jóérzésű közvélemény fel van háborodva. Visszataszító az a gyilkos tempó, ahogyan már azokat a magzatokat/csecsemőket is képesek abortálni, akik amúgy koraszüléssel életben tudnának maradni az anyaméhen kívül is. Felháborító a törvény többi kis rendelkezése is, ami kivett egy sor olyan passzust a szövegből, ami korlátozottan ugyan, de védte ezeket az életeket. Az ember gyomra felfordul attól a tapsvihartól, amelynek keretében ezt elfogadták, de adott a kérdés: ehhez is hozzászokunk majd?

Miért nem háborodunk fel eléggé a magyarországi szabályozáson, ami majdnem ennyire liberális?Gyilkosság és gyilkosság között annak módja szerint persze van különbség, de abban nincs, hogy védtelen életeket vetnek el legtöbbször kényelmi okokból. Úgy, hogy meg is ideologizálják a döntést. Ugyan mekkora a különbség, egy 23 hetes és egy 35 hetes magzat abortálása között? Végérvényben mindkettőt megfosztják az élettől, nem?

Évtizedekkel ezelőtt felháborodtak az abortusz legalizálásán. Aztán megszokták. Aztán az abortusztörvények lazításán háborodtak fel, de végérvényben a sokk idővel alábbhagyott. Most a szülés napjáig tolták ki a határt. Felháborodtunk nagyon sokan. Ehhez is hozzászokunk majd? Mikor lesz az életpárti kampány is annyira eredményes, mint az abortuszpárti? Mikor lesz nekünk is annyira hatékony lobbierőnk, mint nekik? Mikor lesz a pro-life tábornak is Soros Györgye, aki határokon átívelően finanszírozza mondjuk az abortuszok számának visszaszorítását?

Virginiában a kormányzó már a megszületett csecsemők esetében is vizionálta a "választás lehetőségét". Vermont, New Mexico és Rhode Island következik. A halálszekta nem nyugszik. Kérdés, hogy mi belenyugszunk-e. Mert akkor van igazán nagy baj.

Olvasson tovább: