Kereső toggle

A páratlan páros párharca: Babos Tímea és Kristina Mladenovic egymás ellen

2020.02.28. 16:03
Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egy olyan duó, amely három páros Grand Slam-bajnoki címet és két világbajnokságot nyert együtt. Kiegészítik egymást, elválaszthatatlan barátnők, viszont a budapesti Fed-kupa döntőjében egymás ellen léphetnek pályára. Ráadásul nem is először.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic korunk egyik legjobb női párosát alkotják a teniszben és mindketten inkább együtt sikeresek, mint külön-külön. A magyar teniszező párosban már 23 WTA-tornát nyert, köztük 2013-ban karrierje során a negyediket azon a Marrakesh-i tornán, ahol épp jelenlegi partnere ellen lépett pályára. Volt, amikor még egymás ellen játszottak, sőt arra is volt példa, hogy egyéniben mérkőztek meg egymással, ráadásul első profi WTA-mérkőzésüket épp ebben az évben játszották. Az Australian Open első körében Mladenvoic óriási küzdelemben 6:3, 4:6, 11:9-re győzte le Timit, ám akkor még nem volt olyan apropója a párharcnak, mint amilyen most lenne. 2017-től alkotnak egy párost, s azóta „csak háromszor feszültek egymásnak”. E négy meccs mellett másik öt alkalommal is összehozta őket az élet, legutóbb 2018-ban Linzben, ahol döntő szett után Mladenovic nyert, s eddig 5-4-re a francia vezet kettejük párharcában. Ami viszont a pályán uralkodik közöttük az leírhatatlan barátság.

Babos Tímea beceneve ’Babadook’ a női mezőnyben, melyet a horror kedvelő Kiki Mladenovic aggatott rá (a Babadook egy 2014-ben bemutatott ausztrál horrorfilm – a szerk.). A háromszoros páros Grand Slam-bajnok magyar lány a 2020-as Australian Open megnyerése után úgy fogalmazott társáról: „Amikor rosszul megy, ő az én orvosságom”.  Mladenvoic pedig úgy vélekedett Timiről, hogy nemcsak a Touron a legjobb barátnője, hanem az egész életét figyelembe véve a legjobb barátnőjének tartja és mindent tudnak egymásról. Arra pedig, hogy ismerjék a másik játékát áprilisban szükség is lehet, hiszen a magyar női teniszválogatottat a címvédő franciákkal és az oroszokkal sorsolták össze.

Április 14-19. között  a Papp László Budapest Sportarénában jöhet a tizedik Babos kontra Mladenovic, ahol a barátságot egy kis ideig félre kell majd tenni, hiszen a hazájuk dicsősége lesz a tét.

Bővebb infó az eseményről: http://www.huntennis.hu/
Jegyvásárlási lehetőségek:  https://www.ticketportal.hu/fedcup2020

 

Olvasson tovább: