Kereső toggle

Parfümök másként!

Avagy mikor, hová, mennyit és kinek?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

 „A gondosan megválasztott illat stílusunk koronája” – mondta el Kirschner Laura a Lauren.hu online parfüméria tanácsadója.
Mindenkinek van saját illata, melynek felfedezése, sokszor nem egyszerű feladat, annyira megszoktuk. Mégis gyakran előfordul, hogy máson vagy a papírcsíkon tetszik egy parfüm, míg magunkra fújva teljesen más „végeredménnyel” szembesülünk. Egy tipp: saját illatunk a legkönnyebben egy natúr illatú kozmetikumokkal való fürdőzés után érezhető.
 Sokan nem használnak parfümöt, mert drágának tartják. Tényleg felesleges és drága a parfümhasználat? Egyáltalán nem, sőt! Az ápoltságon és igényességen túl fontos, hogy értékeljük Önmagunkat és a környezetünket annyira, hogy jó minőségű, tartós parfümöket használunk.
 Vannak, akik nem érzik egy idő után saját parfümjüket, ami nem jelenti azt, hogy elmúlt az illat, csupán telítődött az orr. Ilyenkor fontos, hogy ne essünk az „állandóan fújkodás” csapdájába, hanem támaszkodjunk a környezetünk visszajelzéseire. Ahhoz, hogy parfümünk egész nap érezhető legyen a használat során oda fújjunk, ahol vékonyabb a bőrréteg és ebből fakadóan közel van a vérkeringés. Általában ezek a pontok melegebbek és ezért a parfüm folyamatos párologtatását is biztosítják. Ilyenek a nyak, a fül mögötti rész, a haj, a könyök hajlat vagy a csukló. A tartós hatás érdekében megtisztított bőrfelületre vigyük fel a parfümöt. Hölgyeknek érdemes odafigyelni, hogy illattalan testápolóval együtt használják parfümjüket. A természetes alapanyagú ruhák és szőrmék igen jó illathordozók, a gyapjú akár hetekig el tud raktározni egy erős illatot.
Amennyiben másnak szánunk parfümöt ajándékba, mindenképp tartsuk szem előtt a megajándékozni kívánt személy életkorát, karakterét. A legbiztosabb, ha kinyomozzuk, mit is szeret az illető, de a friss, virágos illatú parfüm szinte bármely hölgynek jó választás, ugyanígy a klasszikus, ikonikus illatok is garantált sikert érhetnek el. Uraknak az enyhén fűszeres, fás parfümöket javasoljuk. Nyugodtan rábízhatjuk magunkat a név poézisére, ami általában kifejezi a parfüm üzenetét, így illatvilágát és jellegét is. Ha tanácsra lenne szükség keresd fel a Lauren Parfümériát a www.lauren.hu webcímen, ahol személyre szabott tanácsadással várjuk az érdeklődőket! (x)

Olvasson tovább: