Kereső toggle

Miért jó játék a LOGICO?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

ALOGICO készségfejlesztő játékot bárhol lehet játszani: asztalnál ülve, ágyban fekve, strandon heverészve vagy éppen utazás közben vonaton, autóban. Akármerre jár a család, könnyedén megoldható vele az „unatkozom, mit csináljak?” helyzet. Ami kell hozzá: egy LOGICO-keret és egy csomag kártya. A kártyát bele kell helyezni a keretbe, és kezdődhet a játék. A különböző fejlesztési célú feladványokhoz a kerethez rögzített korongok tologatásával jelölhető be a válasz.

Az óvodáskor vége felé a gyerekek már szívesen megmozgatják a fantáziájukat, és egyre gyakrabban játszanak olyan játékokat, amelyekben fontos szerepet kap a formálás, alakítás, konstruálás, valaminek a megoldása. És eközben már nemcsak a játék folyamatát élvezik, hanem fontossá válik a kitűzött cél elérése is. Kedvelik a rendszerbe foglalt tevékenységeket, és igyekeznek nem a véletlenre bízni az eredményt. Igyekeznek pontosan végrehajtani az utasításokat, és addig végzik a feladatokat, amíg meg nem tudják oldani.

A LOGICO kártyacsomagok változatos feladatai éppen erre a kielégíthetetlen kíváncsiságra építenek. A még óvodás, olvasni nem tudó kisgyereknek önmagának kell rájönnie a feladatra, egy szabályra, ami alapján megoldhatja a feladatot, és miután helyükre tologatta a színes korongokat, a feladatkártyát megfordítva egyszerűen ellenőrizheti a megoldást.

A LOGICO játék célzott motorikus mozgásokat igényel, a keretek megoldó gombjai pedig elemi színtani ismeretekre építenek. Az sem elhanyagolható, hogy a megoldások bejelölése a színes gombokkal nagyszerű tornát is jelent az alkarnak, a kézfejnek és az ujjaknak.

A gyerekek önállóan is játszhatnak a LOGICO-val, ugyanakkor a szülő jól teszi, ha időnként a gyerek mellé ül. Az önállóság mellett fontos, hogy a feladat megoldását beszélgetés kísérje, így lehetőség nyílik bizonyos fogalmak tisztázására, pontosítására, ezzel is fejlesztve a verbális képességeket.

A különböző kártyacsomagok más-más készségeket fejlesztenek, egy csomagon belül pedig egyre nehezednek a feladatok. Az óvodás korosztálynak szánjuk a 6 gombos LOGICO Primo keretet és a Primo kártyacsomagokat, az iskolásoknak pedig a 10 gombos LOGICO Piccolo keretet és a Piccolo kártyacsomagokat. A Primo még inkább szórakoztató játék, ami fejleszti a logikus gondolkodást, a kombinációs készséget, a beszédkészséget, a koncentrációt és a finommotorikát. A Piccolo már remek tanuló- és gyakorlóeszköz, aminek a feladatai tartalmilag igazodnak az iskolai követelményekhez. Jelenleg mindkét korosztály húsznál is több kártyacsomag közül választhat.

 

További információ: http://tessloff-babilon.hu/logico.html

Olvasson tovább: