Kereső toggle

A kikapcsolódás receptje

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Jobb esetben az étkezéseink nem csupán alapvető szükségletünk kielégítéséről szólnak, hanem amellett hogy élvezzük az ételek ízét, az emberi kapcsolatainkban is fontos szerepet játszanak. Ilyen például egy hétvégi ebéd a családdal, egy céges állófogadás vagy éppen egy ebédszünet a kollégáinkkal. Gondoljunk csak bele, hányszor van olyan, hogy egy-egy fontosabb esemény alkalmával vagy szimplán csak kikapcsolódás céljából barátainkkal, ismerőseinkkel gasztroélményekkel kombinált találkát szervezünk. Ha évközben a rohanó hétköznapok során étkezéseinkben nem is e cél dominál, az év végén, az ünnepek alkalmával garantáltan pótolhatjuk „mulasztásainkat”.

A közös étkezések meghatározó részei a karácsonynak, szilveszternek. Ahhoz azonban, hogy az étkezéssel egybekötött együttlét mindenki számára élvezetes legyen, célszerű gyakorlati egyszerűségre törekednünk az ételek elkészítésében is. Ma a háziasszonyok nagy része nem csupán otthon a háztartás vezetésében áll helyt, hanem számos más területen is, éppen ezért méltán megillet mindenkit az év végi pihenés, lazítás. Ha ennek megfelelően úgy döntünk, nem mi főzzük meg a karácsonyi menüt, két dolgot tehetünk. Étterembe megyünk, vagy hidegtálat rendelünk a Hidegtálkirálytól. Ki ne szeretné az ünnepeket az otthon kényelmében eltölteni, amikor az év nagy részében a sok lóti-futi miatt örülünk, ha késő délután, estefele átléphetjük a bejárati ajtónk küszöbét. De hogy egy pénztárcakímélő érvet is mondjak a családi éttermi étkezéssel szemben, a Hidegtál ajánlata mellett szól a minőségi ételkülönlegességek jutányos ára. Ha például Budapesten egy ötfős család elmegy egy közép-árkategóriás étterembe, akkor 20-25 ezer forintot is elkölt. Míg ha a Hidegtálkirályt választjuk, akár harmad- negyedennyiért is rendelhetünk a második fogást helyettesítő ízletes tálakat, s nekünk csupán a vacsora vagy ebéd további elemeit, igény szerint levest, desszertet kell elkészítenünk, valamint borról, pezsgőről, üdítőről gondoskodnunk.

A honlapon rengeteg ízletes tál közül választhatunk, mivel a cég a hagyományos hidegtálak mellett a legújabb igényeket is igyekszik kielégíteni. Ráadásul a választék kialakításában a glutén-, illetve laktózérzékenyekre is volt gondjuk a vállalkozás kiötlőinek, a gyerekeknek pedig különleges „mesetálakkal” kedveskedtek, hogy a legkisebbeknek is plusz élmény legyen az étkezés.

Az Álom hidegtál például kétezer forintba sem kerül fejenként (6 személlyel számolva), s négy különböző elkészítésű húsból is választhatnak a családtagok, a főétel után pedig a sajttortákat is elfogyaszthatják, melyek benne vannak a tál árában.

Bármelyiket is választja a család, garantáltan könnyebb lesz a karácsonyi készülődés. Ami nemcsak az édesanyákat segíti az órákig tartó konyhai sürgés-forgás elkerülésében, hisz így a gyerekek is több időt tölthetnek az év többi napján munkahelyükön „gályázó” szüleikkel. A Hidegtál tehát alkalmas megoldást kínál arra, hogy az év végi „pauzában” végül is ne teljesítsünk többet, mint egy átlagos munkanapon, és hogy a pihenés a család minden tagja számára pihenés lehessen. www.hidegtalkiraly.hu

Olvasson tovább: