Kereső toggle

Karácsonyra magány helyett ajándék!

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Magyarországon az 50 felettiek hatoda nem ad senkinek sem karácsonyi ajándékot – derül ki a DIMENZIÓ Biztosító és a Gfk Hungária közös 50+ index elnevezésŐ kutatásából, amely a korosztály jövképével, lehetségeivel foglalkozik. Orosz Andrást, a DIMENZIÓ Biztosító ügyvezetjét arról kérdeztük, miért volt fontos, hogy a karácsonyi ajándékra költhet pénzt olyan ids, magányos emberek megajándékozására fordítsák inkább, akik senkitl sem kapnak ajándékot karácsonykor.

Nem szabad megfeledkezni azokról az idős emberekről, akik se nem kapnak, se nem adnak ajándékot karácsonykor, magányosan töltik az ünnepeket. Ezért fontosnak gondoljuk, hogy mindenki gondolja végig a saját környezetében, ki az az egyedülálló idősebb ember, akit legalább karácsonykor meg tud lepni egy kis odafigyeléssel, hiszen ez nem pusztán pénzkérdés. Az ötven év felettiek hatoda nem vesz senkinek sem karácsonyi ajándékot, ők jellemzően kétfős háztartásban vagy egyedül élnek. Az előbbieknél elképzelhető, hogy nem tartják fontosnak az ajándékozást, vagy csak valami jelzésértékű apróságot adnak, készítenek, míg az utóbbiaknál lehet, hogy nincs kinek ajándékot adni.
Önök azokra az idősekre gondoltak, akik nem kapnak senkitől sem ajándékot.
–ŰIgen. A hagyományos céges ajándékozásra szánt összegből inkább a magányos, idős embereket szerettük volna támogatni, ezért egy országos nyugdíjasszervezet együttműködését kértük, hogy segítsenek eljuttatni a támogatásból vásárolt ajándékokat a legrászorulóbb időseknek. Ráadásul az ajándékozást sikerült összekötni egy szintén nyugdíjasoknak szervezett Mikulás-szépségversennyel, és az esemény győztesei segédkeztek abban, hogy az ajándékok időben célba érjenek.
Miért éppen az idősek támogatását választották?
–ŰSzámunkra ez a korosztály kiemelkedően fontos, és azt gondolom, hogy az ötven feletti generáció súlya egyre nagyobb jelentőségű a társadalomban is. A nyugdíjrendszer változásai, valamint az életvitel változása miatt ez a generáció aktívabb életet él, mint az elődei. Megtakarításaikat, pénzügyeiket tudatosabban menedzselik, de mégis sok tekintetben magukra vannak hagyva közülük azok, akik mögött nincs ott a család. A DIMENZIÓ Biztosító, az ötven felettiek életbiztosítójaként kötelességének érezte, hogy amikor ajándékozásról és a karácsony öröméről van szó, akkor is rájuk gondoljunk elsősorban. Ezért szerettünk volna azok közé tartozni, akik a legnehezebb napokon ha jelképesen is, de tesznek értük egy kicsit.

Olvasson tovább: