Kereső toggle

Tömeges lecsúszás jöhet?

A járvány szociális hatása: legalul lesz a legrosszabb

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Magyarországon – akárcsak minden, kijárási korlátozást bevezető országban – március óta nagyon megugrott a regisztrált munkanélküliek száma. A tendencia további alakulása sok tényezőtől függ, legfőképp attól, hogy a járványt mennyire sikerül kontroll alatt tartani, illetve visszaszorítani.

„Több mint négy hete adtam be online formában az álláskeresési járadék iránti kérelmemet, de a mai napig nem kaptam választ. Se munkaajánlatot, se pénzt. Még jó, hogy a párom pedagógus, neki megvan a munkahelye. Idén szerettük volna lecserélni a tizenhárom éves Opelünket, ez most elmarad, így van egy kevés tartalékunk” – mondta el lapunknak egy középkorú férfi, aki márciusig dolgozott egy nyomdában, s azóta keres normális munkahelyet. Hozzátette: sokakhoz képest szerencsésnek érzi magát, mivel több szakmája is van, nem albérletezik, nincs hitele vagy hátraléka, és a gyerekei már önállóak.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: