Kereső toggle

Mi alapján döntenek a Facebook cenzorai?

Interjú Sajó András jogászprofesszorral, a Facebook ellenőrző bizottságának tagjával

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Magyarország jobboldali politikája másodlagos abban, hogy miért pont őt választották be a Facebook globális ellenőrző bizottságába – mondta a Heteknek Sajó András. Munkájuk révén új szabályrendszer jöhet létre, eldöntve, hogy milyen véleményeknek van helyük a közösségi oldalon

Az ellenőrző bizottság létrehozása hordoz magában némi ellentmondást. Hogyan tudja ellenőrizni a Face - bookot egy olyan testület, amit maga a Facebook hoz létre?

A működés anyagi feltételeit ugyan a Facebook biztosította, de olyan módon, hogy ehhez a pénzhez a továbbiakban már nem fér hozzá, nem tud semmi olyan döntést hozni, ami megakadályozná a testület működését. Úgy  tudom,  a  tagok  kiválasztása  is  közvetett  módon történt, a cégvezetés nem folyt ebbe bele, a jelenleg 20 fős bizottság 40 fősre bővítése során pedig az új tagokat már mi fogjuk kiválasztani. Szóval minden biztosíték adott, hogy ez egy független testület legyen.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: