Kereső toggle

Harmadik típusú találgatások: Az Ufójelenségek okkult háttere

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Pentagon hivatalosan is feloldotta három korábban már kiszivárgott UFófelvétel titkosítását.  Az USA légierő-pilótái által rögzített, azonosítatlan repülő tárgyakat bemutató felvételek ismét felgerjesztették a kíváncsiságot a földönkívüli élet lehetősége kapcsán. Hugh Ross asztrofizikus és szerzőtársai az UFójelenséget keresztény szemszögből vizsgálták a Lights In the Sky & the Little Green Men című könyvükben.

Kennett Arnold üzletember és magánpilóta 1947. június 24-én délután három órakor Washington állam felett kilenc fényes, abnormálisan gyors objektumra lett figyelmes, amelyek mozgását a víz felszínén kacsázó csészealjhoz hasonlította. Az észlelésből hírverés lett, és elkezdődött a repülő csészealjak korszaka. Az egyre csak szaporodó beszámolók kivizsgálásába hamar beszállt az USA légiereje, mivel tartottak tőle, hogy a jelenség hátterében titkos szovjet repülőgépek állhatnak. Ekkor vezették be a semleges UFO (unidentified flying object – azonosítatlan repülő objektum) megnevezést. Az 1969-ig tartó nyomozásoknak azonban nem volt tudományos szempontból hasznos konklúziója.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: