Kereső toggle

Egy év börtön lelkigondozásért?

Új törvény a „melegek védelmében”

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Németországban az Egészségügyi Minisztérium előterjesztése alapján a Bundestag törvényben tiltotta be homoszexuálisok terápiás „visszafordító kezelését”. A témáról Uwe Heimowskival, a Német Evangélikus Szövetség munkatársával beszélgettünk, aki a kormány, illetve a Bundestag felé képviseli a szervezetet.

Akár egyéves börtönbüntetést is kaphat a jövőben az, aki „kényszerrel” igyekszik valakit elfordítani a homoszexuális életformától. Mit jelent ez az egyházak számára?

– A Német Evangélikus Szövetség, amelyet képviselek, több felekezetet és rengeteg Bibliához hű hívőt tömörít, akik természetesen aggodalommal figyelik a fejleményeket. A Bibliában az áll, hogy a homoszexualitás bűn, ám a törvény kapcsán felmerül a kérdés, hogy szabad-e ezentúl olyan embereknek segítséget nyújtani, akik meg szeretnék változtatni ezt az életvitelt. Előfordulhat, hogy valaki felkeres egy gyülekezeti tagot, hogy szeretne kijönni a homoszexualitásból, a hívő imádkozik is vele, majd – ha az illető feljelenti – azonnal a bíróság előtt találja magát.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: