Kereső toggle

Hazugságokkal a Fehér Ház ellen

Az FBI ellenforradalma

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az FBI sosem ódzkodott beavatkozni az amerikai belpolitikába, ám a Trump elleni uszítás, miszerint az oroszokkal összefogva jutott a Fehér Házba, hazugságnak bizonyult. A Trump-stáb orosz kapcsolatai csak ürügyként szolgáltak, de ez nem volt elég az elnök megbuktatására. Sőt.

A nyomozás vádlottjai által csak „boszorkányüldözésnek” titulált ügyről már mindenki hallott, aki picit is figyelemmel követte a 2016-os amerikai választásokat. Az azóta napvilágot látott nyomozások végre fényt deríthetnek arra, mi is történt valójában, és az FBI miként próbált beavatkozni az elnökválasztásba.

A kémelhárítási akció kezdete

Trump környezetében 2016 nyarán több tényező is gyanússá kezdett válni, ezért az FBI vizsgálatot indított az elnökjelölt körül emberek ellen. Az egyik ilyen személy Michael Flynn, aki azért vált kétessé, mert 2015-ben egy orosz állami pénzből szervezett gálán Putyinnal ült egy asztalnál (ami példátlan egy védelmi hivatal volt magasrangú beosztottjától). Paul Manafort (Trump kampánymenedzsere) pénzmosás miatt került vizsgálat alá még 2016 elején és augusztusban kiszorították posztjából egy, a The New York Times-ban megjelent cikk miatt, ami azt állította, hogy Ukrajnában eldugott milliói vannak (könyvelési kivonatok alapján). Máig börtönben ül.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: