Kereső toggle

Kozmetikázott gyűlölet

Európa kapitulál az antiszemitizmussal szemben?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Több közelmúltbeli incidens is azt erősíti meg, hogy Németország antiszemitizmussal szembeni hagyományos kiállása meggyengült, a német állam nem képes kezelni a radikális iszlám bevándorlók által gerjesztett indulatokat. Ez sajnos általános tünet a nyugati világban.

Múlt szombaton nyíltan antiszemita, Izrael-ellenes tüntetésre került sor Berlinbena Hezbollah és a Hamasz szimpatizánsai, egyes baloldali szervezetek részvételével az al-Kudsz (Jeruzsálem arab neve) nap alkalmából. A még Khomeini ajatollah által meghirdetett al-Kudsz-napon Jeruzsálem „zsidó megszállása” miatt, illetve Izrael állama ellen protestálnak minden évben a muszlim hívők.

Az antiszemita rendezvény miatt ellentüntetés is szerveződött, melyen zsidó közösségi vezetők, továbbá az amerikai és izraeli nagykövetek az al-Kudsz-napi tüntetés, valamint a Hezbollah politikai szárnyának betiltását követelték Németországban. Bár a német kormányfő nem reagált, a zsidósággal szolidáris ellentüntetésen részt vett Felix Klein antiszemitizmus elleni kormánybiztos, ami vélhetően összefügg egy héttel korábbi megnyilvánulásával is. Az EP-választásokat megelőző napon ugyanis azt nyilatkozta, hogy nem javasolja Németországban a kipa nyilvános viselését. Klein, aki szerint ma egyre kevésbé kelt megütközést Németországban az antiszemita nézetek hangoztatása, kitért arra is, hogy a zsidó állampolgárokkal szembeni támadások 90 százalékát szélsőjobboldaliak, és elenyésző számban muszlimok követik el.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: