Kereső toggle

Az élet csodálatos

Rendezvény a magzati életek védelmében

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A georgiai az Élet Csodálatos elnevezésű rendezvényen 3 ezer pillangót engedtek szabadon, jelképezve azt a háromezer magzati életet, amelyet naponta kioltanak  az Egyesült Államokban. Helyszíni riport.

„Itt állt a város, amit a hallgatás pusztított el” – ez a felirat volt látható annak az ősi városnak az emlékoszlopán, ami a hagyomány szerint azért tűnt el, mert az őrálló nem figyelmeztette az ott élőket az ellenség érkezéséről, így váratlanul érte őket a támadás, ami végül a vesztüket is okozta. Ezzel a hasonlattal hívta fel a figyelmet Jentezen Franklin, a Free Chapel gyülekezet vezető lelkésze az egyház és a keresztények felelősségére az Élet Csodálatos című rendezvényen, ahol republikánus és demokrata politikusok mellett számos, különböző egyház vezetői is részt vettek.  

„Ha Amerika elpusztul, ez a szószékek mögötti némaság és az újjászületett keresztények hallgatása miatt lesz, akik nem emelik fel a hangjukat és nem mondják bátran azt, hogy meg fogjuk védeni a még meg nem született gyermekeket. Nem hallgatunk, és nem hagyjuk, hogy Amerika sírkövén az álljon, hogy ez a nemzet azért tűnt el, mert Krisztus teste, az egyház elhallgatott” – fogalmazott a lelkész a négyezer fős hallgatóság előtt. Jentezen Franklin, aki egyike Donald Trump elnök keresztény tanácsadóinak, elsők között állt ki a magzati élet védelme mellett, miután a New York-i törvényalkotók elfogadták a születésig végrehajtható terhességmegszakítást. A döntés országos felháborodást váltott ki, és a legfrissebb felmérések szerint az amerikai lakosság 80 százaléka elutasítja a 9. hónapig elvégezhető abortuszt. 

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: