hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az élet csodálatos
Rendezvény a magzati életek védelmében

2019. 04. 25.
A georgiai az Élet Csodálatos elnevezésű rendezvényen 3 ezer pillangót engedtek szabadon, jelképezve azt a háromezer magzati életet, amelyet naponta kioltanak  az Egyesült Államokban. Helyszíni riport.

„Itt állt a város, amit a hallgatás pusztított el” – ez a felirat volt látható annak az ősi városnak az emlékoszlopán, ami a hagyomány szerint azért tűnt el, mert az őrálló nem figyelmeztette az ott élőket az ellenség érkezéséről, így váratlanul érte őket a támadás, ami végül a vesztüket is okozta. Ezzel a hasonlattal hívta fel a figyelmet Jentezen Franklin, a Free Chapel gyülekezet vezető lelkésze az egyház és a keresztények felelősségére az Élet Csodálatos című rendezvényen, ahol republikánus és demokrata politikusok mellett számos, különböző egyház vezetői is részt vettek.  

„Ha Amerika elpusztul, ez a szószékek mögötti némaság és az újjászületett keresztények hallgatása miatt lesz, akik nem emelik fel a hangjukat és nem mondják bátran azt, hogy meg fogjuk védeni a még meg nem született gyermekeket. Nem hallgatunk, és nem hagyjuk, hogy Amerika sírkövén az álljon, hogy ez a nemzet azért tűnt el, mert Krisztus teste, az egyház elhallgatott” – fogalmazott a lelkész a négy­ezer fős hallgatóság előtt. Jentezen Franklin, aki egyike Donald Trump elnök keresztény tanácsadóinak, elsők között állt ki a magzati élet védelme mellett, miután a New York-i törvényalkotók elfogadták a születésig végrehajtható terhességmegszakítást. A döntés országos felháborodást váltott ki, és a legfrissebb felmérések szerint az amerikai lakosság 80 százaléka elutasítja a 9. hónapig elvégezhető abortuszt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!