hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Biobrikettet osztott a HISZ Békés megyében
Az otthon melege

2019. 03. 15.
Vagy fűtünk, vagy eszünk. Tömör és kegyetlen mondat, sajnos számtalan család életében realitás. A periférián élők évtizedek óta így élnek meg minden telet, de egyre több család csúszik le a létbizonytalan­ságba, és szembesül a kegyetlen kérdéssel.

A HISZ, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata a tél egyik legnagyobb kérdésére igyekszik jó választ adni: tüzelőanyagot visz a rászorulóknak. Február első hetében a mezőberényi Tízváros Alapítvánnyal együtt igyekezett segíteni a Békés megyei településeken élők sorsán, az alapítvány által üzemeltetett brikettgyárba szerveztek önkéntes munkát és hoztak pénzadományt, amely a brikett alapanyagának, a szalmának és szénának a megvételét fedezte. Hét tonna brikett nem sok, talán csepp a tengerben, de azoknak, akik kapták, segít melegen tartani a tél végéig az otthonaikat.

Az adománygyűjtés ötletgazdája Nagy József, a Hit Gyülekezete lelkésze, akinek felhívásához csatlakozott a HISZ, és a Békés megyei gyülekezetek lelkészei is az ügy mellé álltak. 

„Számos hátrányos helyzetű térségben jártam már az országban, így amikor legutóbb Mezőberényben szolgáltam, úgy éreztem, segítenem kell az itt élő családokat. A mezőberényi gyülekezet mellett működik a Tízváros Alapítvány, amely évek óta bio­brikettgyártással is foglalkozik, így adott volt, hogy milyen fűtőanyagban gondolkodjunk” – mondta a kezdeményezés indulásával kapcsolatban a Heteknek Nagy József.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!