Kereső toggle

A megrontó

Dokumentumfilm Michael Jackson sötét titkairól

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Brutális szexuális ragadozó – ez a kép rajzolódik ki minden idők egyik legnagyobb celebjéről, Michael Jacksonról a róla szóló legújabb dokumentumfilmben. A Leaving Neverland című alkotást a Sundance filmfesztiválon mutatták be először. 

A HBO dokuja meglehetősen nagy indulatokat keltett, amit az is jelez, hogy a filmbemutatót csak fél óra késéssel tudták elkezdeni Jackson rajongóinak tüntetése miatt, illetve azért, mert az épületet bombakereső kutyákkal is át kellett vizsgálni. A demonstrálók nem véletlenül bizonyultak ennyire haragosnak: a kétrészes, négy órás dokumentumfilm két főszereplője ugyanis eléggé plasztikusan számol be a popikon velük szemben elkövetett szexuális visszaéléseiről. A kiritkák szerint Wade Robson és James Safechuck vallomása az évek távlatában korántsem koherens, ráadásul „elhomályosítja” Michael Jackson örökségét. Azok számára viszont, akik szerint a művészi tehetség csak részben választható el a művész erkölcsi minőségétől, nem haszontalan a „múltfeltásárás”. Annál is inkább, mert Jacksont a ’90-es évek elejétől érték súlyos pedofil vádak, ám a bírósági ügyek jelentős része peren kívüli megegyezéssel végződött.

Wade Robson kisgyerekként Michael Jackson videókból tanult meg táncolni, és mindössze 5 éves volt, amikor példaképe és későbbi mentora meghívta színpadi táncosnak a Bad nagylemez turnéjára. Mint a később ismert koreográfussá váló táncos a dokumentumfilmben – a The Daily Beast tudósítása szerint – elmondja, a Pop Királya jelentette az életében a legnagyobb kreatív erőt és inspirációt – ugyanakkor hét éves korától 14 éves koráig rendszeresen bántalmazta őt szexuálisan.

Az első közös munka után a fiatal táncos 7 éves volt, amikor Jackson családjával együtt meghívta Neverland-re. A híresség a szülők beleegyezésével együtt aludt a fiúval és 10 éves nővérével. Legközelebb már csak Wade aludt vele – ekkor történt, hogy sztár fogdosni kezdte, és arra ösztönözte, hogy ő is tegye ezt vele. „Minket Isten hozott össze. Így mutatjuk ki egymás iránt a szeretetünket” – idézi megrontójának szavait Robson. A következő napokban a dolog csak súlyosbodott: együtt fürödtek, illetve orális és anális szexre is sor került – hogy a legdurvább részleteket ne is említsük. 

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: