Kereső toggle

Arculatváltás

A nemzeti ünnepen megújul az ATV

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Új logóval és új csatornahanggal jelentkezik március 15-től Magyarország vezető hírtelevíziója, az ATV. A változásokról, valamint az ATV nagyszabású választási műsoráról Németh S. Szilárd általános vezérigazgató és Bednárik Imre hírigazgató nyilatkozott a Heteknek.

Egy tévé soha nincs készen. Meg kell őrizni a képességet a megújulásra, sosem szabad leállni, mindig keresni kell azokat a területeket, ahol meg lehet újulni” – mondta a változásokról a Heteknek az ATV vezérigazgatója. „Számomra kulcskérdés, hogy modern legyen az ATV, hogy azokat a stigmákat végleg szétverjük, amik régen az ATV-re ráégtek” – tette hozzá Németh S. Szilárd.

A vezérigazgató elárulta lapunknak, hogy kiváló szakemberek, köztük Lengyel Zsolt, Balogh Ferenc, Kun László és Csábi Zsolt dolgoztak hónapokon keresztül az arculat megújulásán. „Március 15-e a szabad sajtó ünnepe, ezért az új külsőnek ezen a napon kell debütálnia” – mondta Németh S. Szilárd.

A logó váltása évek óta napirenden van – tudta meg a Hetek a televízió vezetéséhez tartozó forrásból. Végül a döntés megszületett, a nemzeti ünnepen egy letisztult logót kap az ATV.

Németh S. Szilárd beszélt a Start új díszletéről is. Mint elmondta: a csatorna célja, hogy az új díszlettel a tévé nézőszámának növekedését prezentálja. „Azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy az ATV nagyon ambiciózus, és mindig arra törekszik, hogy egyre jobbat alkosson. Az új wishekkel, arculati elemekkel, betűtípusokkal a tévé a jelenkori igényeknek kíván megfelelni, mindent, ami felett eljárt az idő, le kívánunk cserélni” – mondta kérdésünkre a vezérigazgató.

Az ATV új csatornahangot is szerződtetett. Lutter Imrével karakteres hangja lesz, ezzel a váltással a fiatal nézőket is integrálni képes kereskedelmi csatornák hangulatára hajaz. „Március 15-én az ATV megint szintet ugrik. Bízom benne, hogy ez még csak a kezdet” – zárta szavait Németh S. Szilárd.

„A mostani megújulás egy hosszú átalakulási folyamat része. Az elmúlt egy évben a csatorna nézettsége folyamatosan és jelentősen nőtt, a kereskedelmi célcsoportban, a 18-49 évesek körében is erőteljes az emelkedés” – mondta lapunknak Bednárik Imre hírigazgató, aki szerint a növekedés egyik oka, hogy az ATV tovább növelte közéleti műsorai számát és műsoridejét.

Éppen egy éve indult a Heti Napló  Sváby Andrással, amely mára a televízió egyik emblematikus műsorává nőtte ki magát, miközben a Start új arcokkal, Kárász Róberttel és Vujity Tvrtkóval erősített. Nőtt a Fórum műsorideje, elindult A nap híre Simon Andrással és Somos Andrással. Utóbbi műsor úgy vált az ATV egyik legkedveltebb és legnézettebb műsorává, hogy  a két kereskedelmi televízió esti híradóival versenyez.

„Az elmúlt egy évben jelentősen nőtt a kora esti Híradó nézettsége is, ehhez hozzájárult, hogy 17:45-ről 17:30-ra hoztuk előre a Híradó kezdését” – mondta az elmúlt időszak változásairól a Heteknek Bednárik Imre.

A Híradóban bevezették a páros műsorvezetést, a csapathoz tavaly olyan ismert szakemberek is csatlakoztak, mint Holló Márta és a visszatérő Jaksity Kata, miközben az Egyenes beszéd Rónai Egonnal és Krug Emíliával az ATV stabil oszlopa maradt.

A választásokhoz közeledve visszatért a képernyőre és megújult a Csatt, Balogh Judit pedig elindította a Szavazz Rám! című riportmagazint, amelyben a vezető politikusok a kamerák előtt szembesülnek az átlagemberek véleményével és elvárásaival. A nézettség növekedéséhez nagyban hozzájárult a #Bochkor indulása is, amely szintén az egyik legkedveltebb műsorrá vált.

Március első hetében az ATV hét műsorral szerepelt az 50 legnézettebb magyar tévéműsor között, így az Esti Frizbivel, a Heti Naplóval,  a #Bochkorral, a Sas kabaréval, a Híradóval, a Civil a pályán-nal és még egy kabaréval, miközben a magyar nézők 130-nál is több magyar nyelvű tévécsatorna közül válogathatnak.

Ami a közeljövőt illeti, arról Bednárik Imre a következőket mondta a Heteknek: „Április 8-án minden eddiginél nagyobb szabású választási műsorral készülünk, amelynek előkészületei hónapok óta folynak. Kora délutántól késő éjszakáig egy sok élő kapcsolásos, informatív és elemző adást láthatnak majd a nézők, olyan műsorvezetőkkel, mint Sváby András, Rónai Egon, Krug Emília, Vujity Tvrtko, Holló Márta és Simon András. Ezen túl az ATV saját stábbal lesz jelen minden olyan pártnál, amelynek esélye van bejutni a parlamentbe, élőben közvetítjük a győztes és a vesztesek sajtótájékoztatóit is.”

Olvasson tovább: