hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A tablet még várhat
Új irány a Szilícium-völgyben?

2018. 03. 29.
Miközben az amerikai közoktatásban egyre inkább a digitális eszközök használatában látják az oktatás jövőjét – a techcégek vezetői és alkalmazottai között meglehetősen gyakori, hogy eltiltják gyermekeiket a tabletektől és okostelefonoktól. Nem véletlenül.

 

Reggel fél tíz van, a 280-as autóút mentén fekvő San Franciscó-i magániskolában az alsósok épp megkezdik első órájukat. A kilenc osztálytermet a környező technológiai cégek, például a Google, az Apple, a Yahoo vagy a Hewlett-Packard dolgozóinak ifjú csemetéi töltik meg, ahol a 21. század potenciális elitjét évi hatmillió forintért készítik föl az életre, hogy egy nap majd maguk is szüleik sikerének útjára lépjenek. A helyi Waldorf-iskola kapuját átlépve mégis mintha évtizedeket utaznánk vissza az időben; a város gazdasági motorját nyújtó számítógépes rendszerek, okostelefonok és táblagépek hirtelen eltűnnek, és a tanárok papírt, ceruzát, könyvet vagy éppen kötőtűt és gyurmát tesznek a jövő nemzedéke elé.

Korhatáros technológia

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!