hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A genderterrorista mapának hívatja magát
Svédországban állami támogatással hódít a nemsemleges gyereknevelés

2017. 09. 11.
Megosztó dokumentumfilmet jelentetett meg a Vice magazin múlt héten. Egyik ripor­tere Svédországba utazott, hogy testközelből is megismerjen egy családot, akik nemsemle­ges módon nevelik gyerekeiket. A félórás beszámoló során a családfő elmondja, hogy szerinte miért a nemsemleges családok és a hasonló elven alapuló óvodák a „demokrácia megtestesítői”.

Del LaGrace Volcano amerikai fényképész nemcsak szimpla fotósként foglalkozik az LMBTQ közösséggel, hanem egyfajta ideológusként szószólója is ennek a kultúrának. A magát „részmunkaidős genderterroristának” tituláló LaGrace első negyven évét nőként élte, azonban az elmúlt húsz évben már felváltva, hol férfiként, hol nőként tekint magára. Partnerével Svédországban élnek, ahol két gyermeket nevelnek anélkül, hogy ,,rájuk kényszerítenék” bármelyik nemet is. Mika és Nico mindketten fiúnak születtek, azonban a film során végig kislányruhákban, hosszú, copfos hajjal láthatjuk őket. Egy-egy közeli felvétel alkalmával látható a családi könyvgyűjtemény: nagy részük feminizmussal és szexualitással foglalkozó kiadvány.

Mapa (így hívatja magát Del, aki se nem papa, se nem mama) minden reggel megkérdezi gyerekeitől, hogy aznap minek érzik magukat, így a töb­biek tudni fogják, hogy a hímnemű, nőnemű vagy a nemsemleges ,,hen” névmást használják, amikor hozzájuk szólnak.

Az állami támogatással működő óvodában hasonló módon állnak hozzá a gyerekneveléshez. Az Egalia nevet viselő intézményben (az elnevezés a latin egyenlőség szóból ered) a dolgozók és gyerekek nem hívhatják egymást fiúknak vagy lányoknak, ehelyett (a nem beskatulyázó) barátok vagy emberek szavakat kell használniuk. Az alapító, Lotta Rajalin Svédország egyik legnagyobb genderideológusa, aki szerint az óvoda maga a demokrácia megtestesítője, a gyerekeknek ugyanis már egyéves koruktól fogva megadatik a lehetőség, hogy még az olyan alapvetőnek vett dolgokban is, mint nemi hovatartozás, szabadon válasszanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!