hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tiger Woods: Egy brand hanyatlása
Egy sportlegenda útja a semmibe

2017. 06. 08.
2017. május 29-én, hajnali 3 óra tájban otthona közelében letartóztatták Tiger Woodsot, minden idők egyik legjobb golfozóját. Az autójában az út közepén aludt, amikor egy rendőr rátalált. Woods azt állítja: nem tudta, hogy az orvosa által felírt gyógyszerek ilyen módon hatnak a szervezetére. Azt, hogy valójában mi történt, a július 5-én esedékes pert követően fogjuk megtudni, ám az már most világos: a legendás sportoló súlyos krízisen megy át éppen, amiből minden bizonnyal megtépázott hírnévvel kerül ki.

Eldrick Tont Woods 1975. december 30-án született. Apja, az afroamerikai Earl Woods vietnámi háborús veterán volt. A férfi egy távol-keleti bevetése során ismerkedett meg a thai, kínai és holland származású Kultidával, aki később a felesége lett.

Az amatőr golfozó apa egészen kiskorától fogva tanította Eldricket a játékra – a kisfiú kétévesen szerepelt először a tv-ben, mint zseniális golftehetség. Amikor 2006-ban édesapja meghalt, Woods így nyilatkozott róla: „Apám a legjobb barátom és egyben a legnagyobb példaképem is volt. Borzasztóan fog hiányozni! Nagyszerű apa, edző, mentor, katona, férj és barát volt”. Earl volt az, aki az egyik barátja tiszteletére a „Tiger” (Tigris) becenevet adta a kisfiúnak. 

Tiger Woods hatéves volt, amikor megnyert egy tíz éven aluliak számára megrendezett golfversenyt. Nyolcéves volt, amikor a 9-10 éveseknek rendezett Junior Golf Világbajnokságot megnyerte. Ezt követően még ötször lett junior világbajnok.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!