Kereső toggle

Kerekdomb Fesztivál

Zene, irodalom, sport és bor a nő és a szerelem jegyében

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Tállyán, a tokaji borvidék festői településén idén már két alkalommal – júniusban és szeptemberben –várja összművészeti hétvégére látogatóit a gyermekbarát Kerekdomb Fesztivál.

A nyárindító Kerekdomb június 16 és 18 között a nő és a szerelem témáját járja körül: Lónyay Erzsébet, aki Weöres Sándor hősét, Psychét ihlette, Tállyán élt. A fesztivál neki is emléket állít: a Nemzeti Színház elhozza Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította és a Kerekdombra szabta Psyché koncertjét.

A parasztházak és nemesi kúriák udvarait nagykoncertek, színházi előadások és kortárs költők töltik meg kultúrával: fellép Fábián Juli & Zoohacker, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, a Jónás Vera Experiment és Szalóki Ági, a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft. tagjai, Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Katona László.

A látogatókat blues és irodalom, gasztronómia és fröccsterasz várja az Oroszlános Borhotelben, könnyűzene a Vincellér Házban, komolyzene a település katolikus templomában.

A sportos fesztiválozók nyáron és ősszel is félmaratonon tehetik próbára állóképességüket. A bicikliseket pedig várják a dombok: júniusban Dűlőbringa futam, szeptemberben Mád–Tállya tekerés lesz, de a kerékpár a zenében is fontos szerepet kap: Gryllus Vilmos a Biciklizős lemez dalaival készül. Aki inkább csak sétálna, annak a Hosszúlépés csapata kínál új, tematikus, a környék izgalmas titkait felfedező gyalogtúrákat.

A helyi bortermelők maguk mutatják be tételeiket a látogatóknak pincéikben, de különleges borpiknik is lesz: az érdeklődők azokon a dombokon kóstolhatják meg a borokat, amelyeken a nedűt adó szőlők teremtek.

A gyerekeknek a Maillot-kastélyban találnak kreatív elfoglaltságot a szülők. A Hegyaljai Alkotóházban játszóház és mesterségbemutató, a legkisebbeket pedig Ringató várja, és természetesen Kaláka-koncert is lesz.

Az őszi Kerekdomb Fesztivál szeptember 8 és 10 között kerül megrendezésre. Akkor többek között a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary PopKids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya Vacsorája, a Szeder, az Eszter-lánc mesezenekar, Szirtes Edina Mókus és a Random Trip zenészei is gondoskodnak majd a jó hangulatról, az irodalomfelelős pedig Lackfi János lesz.

Online regisztráció a sportprogramokra: www.kerekdombfeszt.hu/sportprogramok (határidő: 2017. június 8. éjfél)

További részletekért keresd fel a program honlapját vagy Facebook-oldalát. A fesztiválra kedvezményes jegyeket elővételben is lehet kapni; további információt itt találsz: https://tixa.hu/nyarindito_kerekdombfesztival2017

Olvasson tovább: