hetilap

Hetek hetilap vásárlás
India, ahol százezrek térnek meg Jézus Krisztushoz

2017. 05. 18.
Csak egy régióban háromszor annyian laknak, mint egész Magyarországon, 29 államában körülbelül ugyanennyi különböző nyelvet beszélnek, és egymilliárd, többségében hindu lakosa van. Ez India, ahol napjainkban rohamosan nő a keresztények száma – állítja Manoj, aki India „Szilícium-völgyében” dolgozó informatikai szakember, hívő keresztény.

– Manojnak hívnak, India déli részéről származom. Kerala államban születtem, amely India déli csücskében található. A családi hátteremet tekintve már a nagymamám is hitt Jézusban, ő pünkösdi keresztény volt, én azonban egy protestáns gyülekezetbe születtem bele és ott nőttem fel. Miután Bangalore-ba költöztem, lehetőséget kaptam arra, hogy megtérjek egy pünkösdi gyülekezetben. Ma a bangalore-i Bethel Church tagja vagyok, ahol nyolcezren gyűlünk össze hetente. Ez a gyülekezet segített nekem, hogy megszerezzem az alaptudásomat a Bibliáról, s az, ahogy Isten Igéjét alkalmazták a hétköznapjaikra, nagy hatással volt az én életemre is. Ma már bizonyos keretek között a munkám mellett Istent is szolgálom ebben a közösségben.

A szülei is keresztények voltak, mégis azt mondta, hogy volt egy fontos fordulat az életében, vissza Istenhez. Mesélne erről?

– Az egyetemi tanulmányaim kezdetéig a szüleim keresztény értékrend szerint neveltek, ám 17 és 28 éves korom között semmi szoros kapcsolatom nem volt Istennel. De Isten és az Ő kegyelme megtartott engem, nem sújtott le ítélettel, megmutatta nekem az Ő türelmét és kedvességét, és segített abban, hogy visszataláljak a kezei közé, annyi év kihagyás után.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!