hetilap

Hetek hetilap vásárlás
George Sorosról írt könyvet Andreas von Rétyi német újságíró
Nyitott társadalom, rejtett célok

2017. 04. 06.
George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége címmel jelent meg a napokban a magyar származású német újságíró, Andreas von Rétyi könyve. A könyv a Soros-szervezetek tevékenységével és azoknak a politikai életre gyakorolt hatásával foglalkozik elsősorban, és ahogy a címből is látszik, a szerző szerint a multimilliárdos az általa pénzelt civil szervezeteken keresztül a világpolitikára is nagy befolyást gyakorol.

Soros Györgyről nem könnyű könyvet írni, széles körű tevékenysége így vagy úgy, de mindenképpen indulatokat vált ki. Sokan úgy ismerik őt, mint az angol font vagy a rubel bedöntőjét, mások a filantrópot látják benne, megint mások pedig azt az embert, aki civil szervezetek sokaságán keresztül alakítja a világpolitikai folyamatokat.

Bár Soros György neve és tevékenysége a kilencvenes években sem volt ismeretlen – itthon legtöbben a Soros Alapítvány tevékenységén keresztül kerültek kapcsolatba vele –, befolyása és tevékenységének jelentősége igencsak megnőtt az elmúlt tizenöt évben.

A 2000-es évek elején vad ámokfutásba kezdett George Bush elnök ellen, úton-útfélen hangoztatva, hogy az Egyesült Államok jelenti a legnagyobb veszélyt a világra. Ez annak fényében érdekes, hogy a WTC romjait még el sem takarították, amikor Soros nagyobb veszélynek tartotta a megtámadott országot, mint magát a globális terrorizmust.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!