Kereső toggle

Ünnepeljünk szállodában!

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Halk zene szól, a gyertyák fényében sejtelmesen meg-megcsillanó karácsonyi díszek meghitt ünnepeket ígérnek. Az arcokon mosoly, és szinte tapintható a nyugalom. Az asztal roskadozik az ínycsiklandó ünnepi ételektől.

Mindannyian stresszmentes karácsonyra vágyunk – egy napra, amikor minden tökéletes, amikor mindenki elégedett. Egy közösen eltöltött, meghitt ünnepre, ami megkoronázza az évet. Nyugodtan, nem kapkodva, kedélyes társalgás mellett elfogyasztott ízletes vacsorára, az alkalomhoz méltó miliőben.  Ettől az elképzeléstől azonban a valóság gyakran merőben eltér!

Az év végi időszakban agyondolgozva, fáradtan, rohanva látunk neki az ünnepek lebonyolításának. A számtalan kötelezettség mellé felsorakozó pluszfeladat, az idő és elvárások szorításában nem csoda, ha feszültség uralkodik el a családtagokon, mely az ünnepek közeledtével egyre fokozódik, és gyakran épp a legrosszabbkor robban. A családi vitákkal, idegességgel tarkított ünnepi előkészület nem éppen a legjobb bevezetése a közös ünneplésnek, a családi vacsorának. Apropó, családi vacsora: nem kis feladatot ró a háziasszonyra az alapanyagok beszerzése, az ételek előkészítése és tökéletes elkészítése, ünnepi szervírozása – és bizony előfordul, hogy a végeredmény köszönő viszonyban sincs az elképzeléssel. Ilyenkor az ajándékcsomagolástól, takarítástól és dekorálástól kimerült családanya – legyen bármennyire is béketűrő – kiborul. Ráadásul ezek után még a konyhában is csatatér várja…

Ha fontos, hogy ne csak a család apraja élvezze a karácsony meghitt hangulatát, hanem minden tagja számára élmény legyen a közösen eltöltött értékes idő, lehet kicsit másképp is ünnepelni: békében, nyugalomban, kényeztető figyelmesség és kulináris élmények közepette – szállodában! Külföldön már bevett gyakorlat, de kis hazánkban is egyre gyakoribb, hogy a családok az ünnepeket együtt, de a családi otthonon kívül töltik. Ennek érdekében már karácsony előtt egy nappal felpakolják az ajándékokat és a vásárlási lázban égő, lüktető nagyvárost felcserélik a vidék friss levegőjére, zavartalan csendjére. Vagy éppen az ünnep másnapján utaznak, hogy az ünnepek alatt még a háziasszonynak is kijusson némi lazítás, feltöltődés.

A Danubius wellness- és gyógyszállodáiban – Hévízen, Bükfürdőn, Sárváron és a Margitszigeten – minden adott a zavartalan ünnepléshez és a lemerült energiaraktárak feltöltéséhez: simogató termálvizek, energizáló szaunaszeánszok, frissítő jakuzzik, kényeztető masszázsok és szépítő arckezelések. A karácsonyra hangulatos dekorációval, meleg fényekkel, pompás karácsonyfával, élő zenével, programokkal készülnek a szállodák, így mindenki eldöntheti, hogy szobája csendjében pihen vagy szórakozással színesíti az estéit.  Nappal a spa nyújtotta örömök mellett érdemes egyet sétálni, kirándulni vagy a szálloda mozgásóráinak valamelyikén átmozgatni az izmokat. A fájó ízületekre, megfáradt izmokra gyógyírként hat a termálvíz, és emellett sokféle gyógykezelést kínálnak. Ha a szülők szusszanásnyi csendre vágynak, a gyerekbarát szállodákban az örökmozgó gyerekek energiáit animátorok kötik le változatos programokkal. Így a család mozgatórugója, az édesanya, végre esélyt kap, hogy eljusson egy kozmetikai kezelésre vagy aromamasszázsra főzés és mosogatás helyett. Az all inclusive szállodákban a büféasztal a nap minden percében kínál finomságokat. A hagyományos ünnepi étkekkel bővített széles választékban kizárt, hogy ne találjon mindenki valami kedvére valót. www.danubiushotels.hu

Olvasson tovább: