hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Női érvek a genderideológiával szemben
Egyenlőség helyett diktatúra

2016. 11. 10.
Németországban óriási összegeket költenek a genderideológia terjesztésére: az elmúlt években nagyjából 140-150 gender tanszék létesült a különféle egyetemeken, de a természetes nemiséget relativizáló ideológia német és euró­pai uniós intézményekben is erőteljesen jelen van. Bár a médiában a femi­nizmus és a genderideológia többnyire egyet jelent a progresszivitással és az emberi jogok kiterjesztésével, ezt nem mindenki gondolja így. Az ő szószólójuk Birgit Kelle, a 41 éves négygyermekes családanya.

A szókimondó, vállaltan keresztény alapokon álló publicista már négy könyvet is megjelentetett a feminizmus, a gender­ideológia és a hagyományos nemi szerepek modern problémáinak témakörében. Legutóbbi könyve, a GenderGaga: Wie eine absurde Ideologie unseren Alltag erobern will (GenderGaga: Hogyan akarja bekebelezni az életünket egy abszurd ideológia?) tavaly nagy érdeklődésre tartott számot Németországban.

Kelle véleménye szerint a gender­ideológia fő irányvonalai már a kiindulópontjukat tekintve is tévesek: egyszerűen nem igaz, hogy nincs különbség férfi és nő között, és hogy a nemiség csupán nevelés, illetve választás kérdése. Emlékeztet arra, hogy a genderizmus sikertörténetének egyik meghatározó dátuma volt 1995, amikor az ENSZ Pekingben tartott női világkonferenciájára feministák egy csoportja egy jelentéktelennek tűnő, ám nagy horderejű cselhez folyamodott: a hivatalos dokumentumokban kicserélték az angol „sex” (biológiai nem) szót a „gender” (társadalmi nem) kifejezésre. Ezeket a hivatalos dokumentumokat kezdte el aztán használni az ENSZ, onnan vette át az EU. Kelle szerint azonban azóta hiába várunk a genderelmélet tudományos igényű bizonyítására – ehelyett egy olyan ideológiával van dolgunk, amely teljesen hibás kiindulóponttal rendelkezik, mégpedig azzal, hogy egy embernek a biológiai neme nincsen hatással a pszichéjére. Ha ez a felfogás uralkodóvá válik, az teljesen megváltoztatja az emberről alkotott képet, ami pusztító hatással lesz a társadalomra. Ráadásul – teszi hozzá – ez nem alulról szerveződő folyamat, ahogy az demokratikus vagy társadalmi változások esetében elvárható lenne, hanem úgynevezett „top-down” mozgalom, azaz felülről indulva terjed.

Birgit Kelle hangsúlyozza: a jelenség elleni tiltakozáshoz nem kell feltétlenül kereszténynek lenni. Ahhoz ugyanis nem kell hit, hogy elismerjük: az ember nemisége kétpólusú. „A szaporodás a mai napig ezen az alapon működik, és a jövőben is így fog működni. Hiába mondják egyesek, hogy a nemiség csupán társadalmi konstrukció. Ha száz évig vitatkoznánk erről, a tények akkor is azt mutatnák, hogy a férfiak gyermekeket nemzenek, a nők pedig fogannak” – magyarázta egy interjúban. Megjegyezte azt is: a hagyományos férfi és női szerepek szétverése azt eredményezi, hogy a fiatal nők és férfiak zavarban vannak azzal kapcsolatban, hogy mit vár el tőlük a másik fél – ez az egyik oka annak, hogy a nemek ma egyre nehezebben találnak egymásra, illetve nehezebben jutnak közös nevezőre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!