hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A migrációs válság a vajdasági magyarok szemszögéből
Interjú Kabók Erikával, a Magyar Szó főszerkesztő-helyettesével

2016. 10. 08.
A migrációs válság súlyosbodásával szembesül ezekben a hetekben Szerbia, ahol több ezer bevándorló torlódott fel szeptember közepére. Kabók Erika, a vajdasági Magyar Szó főszerkesztő-helyettese folyamatosan tudósít az eseményekről. Az újságírónő személyes tapasztalatait, benyomásait lapunkkal is megosztotta.

Újságíróként folyamatosan figyelemmel követi a szerbiai eseményeket. Melyek a legfrissebb migrációs fejlemények a Vajdaságban?

– A magyarországi sajtóban nem jött le a hír, ezért sokaknak talán újdonságként hat, amit mondok, hogy nemrégiben újabb súlyos incidensre került sor, ezúttal a szerb–horvát határon fekvő Sid szomszédságában fekvő Vasicán, ahol egy bevándorló megkéselt egy 25 éves helybéli lakost. A gyomrát és a máját érő késszúrások következtében a fiatalember csaknem belehalt sérüléseibe. A rendőrség szűkszavú hivatalos közleményében nem tért ki a bűncselekmény elkövetésének okára. Ez az incidens is azt támasztja alá, hogy a Vajdaságban fokozódik a feszültség: mind a hónapok óta itt tartózkodó migránsok, mind a helybéli lakosság türelme fogytán van.

Mi állhat a rendőrségi „titkolózás” hátterében?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!