hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A globális káosz kampánya
A Jerusalem Post Soros Györgyről

2016. 09. 22.
Az elmúlt időben többször foglalkoztunk Soros György és az általa támogatott különböző szervezetek társadalomformáló tevékenységével (Hozott anyagból és Soros zárt társadalma. Hetek, 2016. szeptember 9.) Bár vannak, akik gyanakvással figyelik a milliárdos befektetővel foglalkozó írásokat - hiszen közülük sok szélsőséges, antiszemita publikáció –, a nemzetközi mérvadó médiában egyre inkább természetesnek számít, hogy érdemi értékelések jelennek meg Soros György közéleti programjáról és szerteágazó támogatási tevékenységéről. Az alábbiakban egy olyan cikk fordítását közöljük, amelyet véletlenül sem lehet antiszemitizmussal vádolni. Caroline Glick, a The Jerusalem Post főszerkesztő-helyettesének véleménycikke az izraeli lap augusztus 22-ei számában jelent meg Soros és a globális káosz kampánya (Soros’s Campaign of Global Chaos) címmel.

A legnagyobb amerikai sajtóorgánumok mind átsiklottak a DCLeaks hacker aktivistacsoport által nyilvánosságra hozott, Soros György milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődő több ezer e-mail fölött. Ez az a csatorna, amelyen keresztül Soros az elmúlt két évtizedben dollármilliókat pumpált amerikai és a világ más tájain működő nonprofit szervezetekbe.

A dokumentumok tanúsága szerint Soros több mint 30 millió dollárt adományozott a Hillary Clinton novemberi megválasztása érdekében működő szervezeteknek, és ezzel az elnökjelölt legnagyobb támogatójává vált. Valószínűleg a Clintont övező médiatámogatás is némi szerepet játszhatott abban, hogy a főáramú média agyonhallgatta a történetet.

Az is lehetséges azonban, hogy némely hírszerkesztő valóban képtelen volt megérteni, miért is figyelemre méltók a kiszivárogtatott dokumentumok. Hiszen az információk nagy része már ezelőtt is köztudott volt. Soros nagyarányú támogatása az amerikai és más szélsőbaloldali szervezetek számára már több mint egy évtizede dokumentált tény. De a fáktól nem látja az erdőt az, akit pusztán azért nem érdekel a teljes történet, mert annak már számos részlete ismert. A DCLeaks szivárogtatása jelentős hír, mert leleplezi Soros támogatói hálózatának erdejét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!