hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Bethlen Gábor Gimnázium csapatának fantasztikus sikere

2016. 04. 28.
Nem akármilyen sikert könyvelhetett el a Hit Gyülekezete fenntartásában működő nyíregyházi Bethlen Gábor Gimnázium csapata a Régen volt? Hogy is volt? Raoul Wallenberg közép­iskolai vetélkedő szuperdöntőjén, amelyre a Külgazdasági és Külügyminisztériumban került sor. A szuperdöntőn 14 csapat mérkőzött meg egymással: a diákok egy-egy 5 perces színdarab előadásával mutatták be, hogyan látják, hogyan dolgozzák fel a holokauszt egy-egy általuk kiemelt témakörét.

A rendezvényt a házigazda Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára, Mikola István nyitotta meg. Beszédében a többi között hangsúlyozta: természetes, hogy immár évek óta a Külügyminisztérium ad otthont a versenynek. Wallenberg diplomata volt – mondta –, aki feladatát úgy töltötte be, hogy a legmagasabb, egyetemes erkölcsi parancsnak engedelmeskedett: az emberi élet és az emberi méltóság védelmében lépett fel egy embertelen korszakban, több tízezer zsidó honfitársunk életét mentve meg a vészkorszak idején. Európa és Magyarország akkor tudja biztosítani polgárai jólétét, biztonságát és gyarapodását, ha erős értékrendi alapokon áll – emelte ki Mikola István.

A verseny fővédnöke, a holokauszt-túlélő Fónagy János államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a történelemmel nem, csak a múlt emlékeivel lehet szembenézni. A természet és a világ rendjének értelmében egyre kevesebb hozzá hasonló ma is élő túlélő van, ezért a verseny fontos feladata, hogy ébren tartsa az emlékezés lángját.

Európa és Magyarország akkor tudja biztosítani polgárai jólétét, biztonságát és gyarapodását, ha erős értékrendi alapokon áll.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!