hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ha a médiaháborúban elbukunk, a harctéren is nehezebb a dolgunk
– mondja Ariel Harel, az Izraeli Védelmi Erők volt alezredese

2015. 10. 15.
„Amit Magyarország tesz, és ahogyan teszi, az száz százalékig helyes, hiszen meg akarja védeni a polgárait” – mondta a Heteknek nyilatkozva Ariel Harel, az Izraeli Védelmi Erők volt alezredese az európai migránsválság és a magyar kerítésépítés kapcsán. A katonai szakértő az izraeli terrorhullám elleni védekezésről és Oroszország közel-keleti szerepvállalásáról is beszélt.

Milyen kihatással van Izrael nemzetbiztonságára az orosz katonai jelenlét Szíriában? Veszélyezteti-e ez a Szíriával közös határ védelmét?

– Amerika ma már nem tudja vagy nem akarja azt a szerepet betölteni a Közel-Keleten, mint régen, ráadásul Izrael és az USA kapcsolata sem a régi, és így kialakult egy vákuum, amit Oroszország mint szuperhatalom szeretne betölteni. Ez Izrael számára nem feltétlenül előnytelen. Természetesen az várható, hogy például az orosz–iráni szövetség csak ideig-óráig fog fennállni, amíg az érdekek ezt kívánják.

Egy esetleges katonai konfliktus során Izrael számíthat segítségre Washington vagy akár Moszkva részéről?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!