hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Boksz utca
Élete legfontosabb küzdelmét vívja Michael Schumacher

2014. 01. 17.
Több ütközést is karcolásokkal úszott meg a Forma–1-ben Michael Schumacher, hogy aztán egy banális síbalesetben szenvedjen olyan sérülést, amely kétségessé teszi, hogy valaha is a régi lesz-e egyáltalán. A mesterséges kómában fekvő 44 éves sportoló óriási figyelem középpontjában áll. De vajon mi a titka annak, hogy az emberek ilyen nagyra tartják még évekkel az után is, hogy kiszállt a száguldó cirkuszból, ahol minden elképzelhető rekordot felállított?

Egy pillanat rosszkor, rossz helyen örökre megváltoztathatja egy ember életét. A sors fintorának tűnik, hogy az extrém sportokat is kedvelő, kiváló egészségi állapotban levő Michael Schumachert éppen egy olyan sportban éri ilyen baleset, amelyet tömegek űznek készség szinten.

A hétszeres világbajnok egy hete fekszik mesterséges kómában súlyos síbalesete után, és már olyanok is érdeklődnek a hogyléte felől, akik akkor is csak névről ismerték, amikor híres Forma–1-es pilóta volt. Mivel azonban példaképpé vált, Bill Clinton is „jobbulást” üzenetet küld neki a Twitteren, és ezért szólal meg a német kancellár szóvivője, hogy Angela Merkel – aki nem mellesleg szintén egy síbaleset miatt dőlt ki hetekre – mekkora megrendüléssel vette tudomásul a balesetét. A rajongók, akik bálványozzák, Ferrari-zászlókkal borítják el a kórház környékét, és e-mailben biztatják, hogy a 92. győzelmet is meg kell szerezni – a Forma–1-es pályán 91-szer már győzött.

Michael Schumacher a kilencvenes évek elején robbant be a köztudatba, amikor a két német országrész egyesítése nagy lehetőségeket nyitott meg a fiatal tehetségek előtt – és a társadalom ki is volt éhezve az olyan hősökre, mint amilyenné ő is vált. Ekkoriban a németeknek nem sok babér termett a versenypályán, korábban egyetlen honfitársuknak sem sikerült kiütni a nyeregből az olyan bajnokokat, mint Ayrton Senna vagy Alain Prost. Schumacher azonban gyorsan megmutatta, hogy mégis van keresnivalójuk a Forma–1-ben, a nép pedig egyből a szívébe zárta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!