hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szellemváros Ócsán
Félgőzzel üzemel a devizások lakóparkja

2013. 08. 15.
500 helyett mindössze 80 ház épült a deviza-hitelesek megmentésére tervezett ócsai lakóparkban. Ám a 80 ház kétharmada üresen áll, mert a devizahitelesek nem nagyon akarnak beköltözni. A teljes beruházás 2,4 milliárdba került. A beruházó biztosan nem járt rosszul. De hogy jön ide a Videoton?

Szinte egészen kihalt az ócsai lakópark péntek délután. De hát milyen is lehetne, ha a 80 egyforma ház közül 56 eleve gazdátlanul áll, és a 24 itt élő család tagjai se tartózkodnak a telepen éjjel-nappal. A lakópark a bedőlt devizahitelesek egy részének megmentésére épült, azok költözhetnek ide, akiknek a fedezetül felajánlott ingatlana már az árverezéshez közeledik.

A 80 ház – vagy inkább házikó – szabályos rendben sorakozik egymás mellett. A lakópark valójában Ócsán kívül, az autópályától nem messze helyezkedik el a mező közepén. Szó szerint zöldmezős beruházás volt, a semmi helyén épült valami. A kertek még műveletlenek, ott is, ahol laknak. A területet biztonsági emberek őrzik, mind a négy sarkánál egy-egy autó posztol. Havonta 5 millióba kerül a felügyelet, de nyilván olcsóbb így, mintha szétlopnák az egészet.

Az egyik házból kisebb társaság távozik: a középkorú nő a Máltai Szeretetszolgálat embere, a többiek érdeklődők. A nő megmutatta a házat: 70 négyzetméteres – ez a legnagyobb típus, a közepes 60, a legkisebb 50 négyzetméteres –, két szoba összkomfortos. Közepes minőségű, nem Rózsadomb, de nem is hulladék. Mindezt az egyik lakótól tudjuk meg, aki először nem akart nyilatkozni, de amikor elmondtuk, hogy melyik laptól jöttünk, megváltoztatta álláspontját: „A Hetekkel kivételt teszek. Mi érdekli?”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!