hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nő mosolya
Részlet Braun Anna kiadás előtt álló kisregényéből

2010. 12. 23.
Nincs rosszabb, mint egy frusztrált férfi. Talán csak egy frusztrált nő érhet a nyomába. És ha ezek ketten összeházasodnak, nagy valószínűséggel egymáson verik le önértékelésük hiányosságait. A frusztrált férfiakat egyébként többnyire frusztrált anyák nevel­ték. És a kör ezzel bezárult. Az alábbi történet arra is jó lehet, hogy ne akarjunk így élni. Mert számít, hogy mit akarunk.

Rékák

Ez a történet én magam vagyok. A testem, a sejtjeim, a mosolyom, a tekintetem mélysége. Egyedi és különös különösségében mégis határtalanul közhelyes. Egyszerre modern és végtelenül avítt. Nő vagyok. Nő, akinek a haja időnként hosszú, időnként rövid, ha az ízlés így kívánja, időnként szoknyás meg nadrágos is, sosem eléggé kellemes és sosem túl kellemetlen, mindig egy kicsit borsos, de soha nem túl édes. Így neveltek.
Nőnek. Dolgozófélének. […] Aki sohasem fogja úgy érezni, hogy eleget tud már, eleget tanult, eleget szült, vagy eleget nevelt. Aki mindig kételkedni fog abban, megfelel-e. Nő. Definíciószerűen.

Éljen az egyetem!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!