Kereső toggle

A világ legjobb citromfagylaltja a miénk

Bíróság előtt a brókerügy

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Megtörtént a vádemelés Kulcsár Attila és társai ügyében. A köztudatban "brókerbotrányként" ismert panama a jövő évi választások egyik fő kampánytémája lehet. Különlegessége, hogy ez az első olyan pénzmosási ügy Magyarországon, ahol a beforgatott pénzt tényleges gazdasági tevékenység során fel is használták. Az ügyészség "önnön vállát sűrűn veregetve" a médiát vádolja félretájékoztatással, és a témában kialakult közéleti "zavarokat"
is a sajtó munkatársaira igyekszik hárítani. A két hete napvilágot látott Kulcsár-videó azonban súlyosan veszélyezteti az állampolgárok közintézetbe vetett bizalmát, mely a Medián felmérése szerint amúgy sem valami biztató: csak augusztusban egy hét alatt öt százalékot zuhanva most ötvenöt százalékon áll. Ebben egyebek mellett az is közrejátszhatott, hogy a nyomozás során az erre feljogosított szervek együttműködése nem volt kifejezetten zökkenőmentesnek mondható.

A Kulcsár Attila asszisztensénél tartott ügyészségi házkutatás alkalmával ugyanis a rendőrséget hetekig nem tájékoztatták a kihallgatás eredményéről és a lefoglalt bizonyítékok sorsáról. Salgó László, egykori országos rendőrfőkapitány elmondása szerint kértek ugyan tájékoztatást az ügyészségtől, de nem kaptak. Rejtő E. Tibort, a K&H bank előzetes letartóztatásban lévő vezérigazgatóját pedig egyenesen kicsempészte az ügyészség a rendőrségi fogdából – mondják a nyomozók, akiket állítólag elmulasztottak tájékoztatni az átszállításról. Az ügyészség minderre másképpen emlékszik. 

(cikkünket itt olvashatják)

Olvasson tovább: