Kereső toggle

Nincs szebb az Adriánál

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A tenger nincs is olyan messze Magyarországtól, csak beugrunk az autóba reggel, és az éjszakát már az Adria partján tölthetjük. A horvát tengerparton otthonosan mozoghat a magyar turista, szállást viszont, különösen főidényben, nemigen kap, ha csak csütörtök este jut eszébe, hogy péntek reggel utazni akar. "Horvátország idegenforgalma nincs ráutalva a last minute utakra. A főidényre már jóval korábban betelnek a szálláshelyek, pedig óriási erővel fejlesztik a szállodahálózatot" – mondja Benda Zoltán, a ProFamily Travel utazási iroda tulajdonosa és igazgatója. Az egyéni utazás hátránya az is, hogy míg az utazási irodák egy közösen kialkudott áron kínálják a szálláshelyeket, az egyénileg érkezők ennél nem-egyszer húsz-harminc százalékkal drágábban juthatnak csak hozzá ugyanahhoz a szolgáltatáshoz. 

A tengerparti nyaralás nem csak a magyar turisták álma, és Európa nem egy lehetőséget kínál. Az, hogy brit és német turisták nagy számban választják az Adriát, nem véletlen. "A Földközi-tenger nyaralóhelyei árban hasonlóak, de az Adria kavicsos, sziklákkal szegélyezett partja, a romantikus öblök, az ezernyi apró sziget homokos partja, a kristálytiszta víz semmihez sem fogható" – állítja Benda Zoltán, a horvátországi utak szakértője. Aki körüljárta már a mediterrán üdülőhelyeket, egyetért vele abban, hogy a horvát tengerpart fekvése páratlan. Gyönyörű, apró szigetek tarkítják a partot, ahol homokkal borított fürdőhelyek várják a nyaralókat, eldugott városkák kínálják a szálláslehetőségeket kiépített, tömegek befogadására alkalmas szállodasorok helyett. A szállodai ellátás, a sportolási lehetőségek, a gyerekfoglalkozások sem hagynak kívánnivalót maguk után. Ezen felül Horvátország közelebb is fekszik a többi tengerparti nyaralóhelynél. Ha tehát sikerült lefoglalni előre a szállást, valóban néhány óra alatt oda lehet jutni. Magyarországról kiépített autópálya vezet Horvátországba, Rijeka 550 kilométer, Split 800, a legmesszebben fekvő Dubrovnik 1200 kilométerre van Budapesttől. Az utazási iroda természetesen autóbuszt biztosít a kiutazáshoz.

Horvátországban sem csak főszezon van, hiszen a tenger nem csak júliusban és augusztusban alkalmas fürdésre, és a nap sem csak ezekben a hónapokban süt. "Május végén már lehet fürdeni a tengerben, szeptemberben pedig még nyugodtabb is a hely, ilyenkor nyaralásra ugyanúgy alkalmas a tengerpart, mint főszezonban. Arról nem beszélve, hogy ilyenkor az árak is kedvezőbbek" – teszi hozzá a ProFamily Travel vezetője. Főleg, ha van, aki megszervezi helyettünk. (x)


A kedvezményes árak mellé a Hetek olvasóinak további kedvezmények is járnak a ProFamily Travel irodánál: tíz százalék kedvezmény, vagy ingyenes családi belépő a júniusban nyíló mogyoródi Aquaréna elnevezés? víziparkba.PRO FAMILY TRAVEL • 1074 Budapest, Dob u. 31. • Tel.: 413-6325, 413-6937 • Fax: 413-6324

Olvasson tovább: