hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Barki bármit mondhat

2002. 12. 23.
Amikor Orbán Viktor volt a miniszterelnök Magyarországon, az államapparátus nagyon érzékenyen reagált minden külföldi kritikára, főleg akkor, amikor ez a kritika konkrét volt, és tényeken alapult. Ha pedig az elmúlt négy évben egy külföldi újságíró azt nyilatkozta volna, hogy a mai Magyarországgal összehasonlítva a "Kádár-rendszer még liberális" volt, akkor bizony megnézhette volna magát az illető. Most épp ezt tette Eva Maria Barki osztrák ügyvédnő a szélsőjobb nézeteit tükröző bécsi Zur Zeit cím? hetilapban. Barki "a Med-gyessy miniszterelnök alatti kormány-t" úgy jellemzi, "hogy a kommunista rendszer új kiadása, amellyel összehasonlítva a Kádár-rendszer még liberális volt". 

Barki a magyar kormány legitimitását is kétségbe vonja, mert szerinte a parlamenti választásoknál rendellenességek voltak tapasztalhatók, és "elutasították a választócédulák újraszámolását, majd azokat megsemmisítették". Majd következnek a magyar szélsőjobbtól már ismert vádak, miszerint "masszív támadás folyik a sajtószabadság ellen" és "tisztogatás" történik. "Ennek következménye a félelem légköre, ugyanaz, amely a társadalomban a múltban uralkodott." Barki azt is nehezményezi, hogy Bush elnök tavasszal nem fogadta Orbán Viktort, amíg Megyessy részére "mindenütt megnyílnak az ajtók". Ennek oka mi más lehetne, mint az, hogy a mai magyar kormány a külföld érdekeit szolgálja. "A magyar kormány nem törődik a határon túli magyar kisebbségek sorsával, hanem ellenkezőleg, egy sor jelt ad arra, ami a szomszédos országokat további elnyomásra bátorítja" – írja Eva Maria Barki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!