hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tavaszi Vásár Zalaegerszegen
Egy kis szelet jövő

2001. 05. 19.
2001 az új évezred első esztendeje. Szédült rohanás, lüktető gyorsaság, épülő jövő. A környezetvédelem, a városképépítés, az építészet évezrede. Környezetünk a szemeink előtt változik és alakul át. Városok, lakónegyedek, plazák, parkok, hidak, utak épülnek egyre  nagyobb sebességgel, egyre nagyobb méretben. Mindez oly érzést kelt, mintha az ember kitörni készülne, nem csupán a körülötte lévő környezetből, hanem az egész világból. 

Mindebből egy kis szelet jövőt láthatunk Zalaegerszegen, a 12. alkalommal megrendezésre kerülő Zalaegerszegi Tavaszi Vásár és Bau Mix Építőipari Szakkiállításon. Az ilyen jelleg? vidéki rendezvények gazdasági jelentősége kiemelkedő, mivel az egyetlen valódi lehetőséget biztosítják arra, hogy a helyi kis- és középvállalkozások megismertessék magukat, fejlődésüket, illetve új utakat nyissanak saját piacukon. 

A szakkiállításhoz kapcsolódó szakmai programon többek között az épületgépészet jövőjéről, városfejlesztési tervekről, irányvonalakról, regionális fejlesztési tervekről lehet előadásokat hallani és beszélgetőfórumokon résztvenni.

Mivel nem csupán szakkiállítás, hanem egyúttal egy általános vásár is része a tavaszi rendezvénynek, szót kell ejtenünk a vásári programokról. A rendezvény állandó programjai között minden korosztály számára találhatunk érdekességeket, kellemes időtöltést biztosító eseményeket. A kicsiket rajzverseny, dodzsem, vidámpark, sok-sok édesség és játék várja. A nagyobbak a rendezvénysátorban találhatnak maguknak érdekes programokat, illetve a szakmai kiállítók kínálatában gyönyörködhetnek. Annak érdekében, hogy senkinek se kelljen otthon maradnia a nyugdíjasok csütörtökön, a diákok pénteken ingyenesen látogathatják a kiállítást.

A rendezvény eseményei között kuriózumként találjuk a Média Sziget nevet viselő programsorozatot. Itt találkoznak immár hagyományszerűen a helyi és országos – köztük hetilapunk is – írott és elektronikus sajtó egyes képviselői. A jelen lévő újságírók programokat, riportokat, játékokat szerveznek, PR-tevékenységet folytatnak, illetve egy közvetlen kontaktust alakítanak ki az újságot írók, szerkesztők és a széles olvasóközönség között. A programsorozat középpontja egy kerekasztalbeszélgetés-sorozat, melynek keretei között a Média Sziget vendégeiként – különböző közéleti és szakmai témákban – vendégül látnak szakembereket, művészeket, politikusokat, és a televízió nyilvánossága előtt megszólítják őket.

A fentiek alapján összességében elmondhatjuk, hogy a kiállítás hozzájárul ahhoz, hogy a régió kis- és középvállalkozásai, korunk egyre magasabb minőségi elvárásainak megfelelve, cserélhessék ki tapasztalataikat. Egyúttal fórumot biztosít a kapcsolatfelvételre, véleménycserére, az eszközök, termékek, szolgáltatások felvonultatására is. A kiállítók megjelenésén is látható, érezhető, hogy egyre nagyobb hangsúly kerül az igényességre, a designra, a prezentációra. Ezzel arányosan nagy többségüknél a termékek, illetve a szolgáltatások minősége is magas szintet képvisel. Összességében elmondhatjuk, hogy egy színvonalas, egyre inkább a szakmaiság felé elmozduló rendezvényt látunk, mellyel kapcsolatban csak reménységünket tudjuk kifejezni, hogy az ilyen és ehhez hasonló vidéki szakkiállításoknak nem csupán múltja, hanem jövője is van. (X)

IV. MÉDIA SZIGET – Zalaegerszegi Tavaszi Vásár 2001 és BAU MIX Építőipari Szakkiállítás



PROGRAM

2001. május 19. szombat 10.30



"Tisztesség, emberség és hivatás a közgyógyellátásban. 

VIP, a Zala Megyei Kórház új szolgáltatásai"



– Zala Megyei Kórház: dr. Csidei Irén főigazgató

– Zala Megyei Önkormányzati Közgyűlés Szociális és Egészségügyi Osztály: Kovács Edit osztályvezető



2001. május 19. szombat 14.00



"Zalaegerszeg a jövő útján. Mi történt tavaly óta?"



– Zalaegerszeg megyei jogú város polgármestere: dr. Gyimesi Endre 



2001. május 20. vasárnap 10.30



"Környezetvédelem: a biztonságos jövő alappillére"



– Környezetvédelmi Felügyelőség Zala megyei kirendeltsége: Hompasz Gyula igazgató

– Zalavíz Rt.: Bein György igazgató 

– Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal: Németh Miklós főkertész

– Concord Depónia Kft.: Zuggó Árpádné ügyvezetőigazgató-helyettes



2001. május 20. vasárnap 15.00



"Tíz éve az úton. Hogyan tovább, Schwáger úr?"



Vendégünk :



– Zalaegerszegi Vásár Kft. ügyvezető igazgatója: Schwáger Konrád

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!