hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Áttörést ígér a kapitány
Beszélgetés Egervári Sándorral, a magyar labdarúgó-válogatott újdonsült vezetőjével

2010. 07. 30.
Az a húszéves, aki nem akarja megváltani a világot, soha nem viszi majd semmire - magyarázza Egervári Sándor. A magyar labdarúgó-válogatott elmúlt héten kinevezett szövetségi kapitányával Telkiben, a válogatott edzőközpontjában beszélgettünk.

Az elmúlt bő két évtized során mintegy húsz edző váltotta egymást a magyar válogatott kispadján. Nem volt önben esetleg félsz, mielőtt elvállalta ezt a feladatot?

- Rutinos edzőnek mondhatom magamat, így félsz egy pillanatig sem volt bennem. Tudom, hogy nem könnyű helyzet a mostani, és minden egyes mérkőzés komoly indulatokat kavar az országban. De ez természetes, hiszen az egész ország a szívén viseli a válogatott sorsát. Az ember mindig igyekszik az elvárásnak megfelelően teljesíteni, de félelem nincsen bennem. Reményteljes vagyok a tekintetben, hogy egy valamivel jobb közösséget alkotva eredményesebben szerepelhetünk, és a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezői során már képessé válhat a gárda a kijutás kiharcolására. Ez persze a jelenlegi futballkultúránkat messze meghaladó tett lenne, mégis erre készülünk.

Az utóbbi időszakban egymást váltották a külföldi és a magyar edzők. A külföldi szakemberek alkalmazása nem rombolja a magyar edzők szakmai nívójának megítélését?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!