hetilap

Hetek hetilap vásárlás
KGB-tétel: 2008 legnagyobb összeesküvés-elmélete

2009. 01. 09.
Különös elméletek foglalkoztatják az elitet, amelyekről ugyan mindenki hallott, de senki nem venne rá mérget.

Az oroszok által tervezett gázvezeték megvalósulásához állítólag kikerülhetetlen a magyar Mol Zrt., hiszen a Mol-tulajdonú FGSZ Földgázszállító Zrt. csőrendszere nélkül nem lehet bekapcsolni Magyarországot a Déli Áramlat gázvezetékprojektbe. Csányi Sándor, az OTP vezetője viszont óriási befolyással rendelkezik arra nézve, hogy kik vezetik a Mol Zrt-t, mivel annak a testületnek (társaságirányítási és javadalmazási bizottság) az érdemi vezetője, amely a cégnél a humánpolitikai döntéseket meghozza. Magyarán: Csányinak köszönhetően van a helyén Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója.

Az OTP elnökének az elmúlt hónapokban elég sok baja támadt: „támadások” érték az OTP részvényeit, váratlanul nyilvánosságra került egy lehallgatott magánbeszélgetése az UD Zrt. egyik vezetőjével, illetve a bankmentőcsomag első verziója lehetőséget teremtett volna arra, hogy a válságra való hivatkozással az állam átvegye a humánpolitikai döntéseket a megsegített bankokban, így akár az OTP-ben is.

A vak is látta, hogy az egész törvény az OTP-re lett megírva, még az a pletyka is elterjedt, hogy Bokros Lajost kérik fel a bank vezetésére” – fejtette ki egy, az OTP vezetőjéhez közel álló forrásunk. E vélekedés szerint, ha az állami beavatkozás következtében Csányi elveszti a befolyását az OTP-ben, tehát „meggyengül”, akkor a Mol elnök-vezérigazgatóját sem tudja a helyén tartani, tehát az orosz „KGB-és gázos” erők könnyebben képesek a Mol vezetékeit a Déli Áramlat érdekében használni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!