hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Üzenet jobbról
Debreczeni József ügye a titkosszolgálattal és a Fidesszel

2006. 03. 21.
Operatív akcióként sem lett volna utolsó az a módszer, ahogy az Orbán Viktort bíráló Debreczeni Józsefet titkosszolgálati múlttal vádolták meg – állítja Berente Károly volt állambiztonsági főtiszt. Az egykori titkosszolga ismerte a politológust: az ő feladata lett volna a beszervezése. Most azt mondja, hogy a puzzle egyes darabjai igazak, de a Debreczeni múltjáról összerakott kép hamis, célja pedig egyértelműen a hitelrontás. 



Debreczeni József dedikálja Orbán Viktorról írt könyvét Fotó: MTI

„Több volt munkatársammal közösen felháborítónak tartjuk, hogy Dr. Debreczeni József volt MDF-es országgyűlési képvisel (sic!) a Magyar
Televízió műsoraiban – mint független politológus, illetve riporter – Apró Antal, Nagy Lajos és Somogyi Tamás volt állambiztonsági főtisztek
utasítása szerint valósággal »osztogatja az igazságot«. (…) Debreczeni úr
mint magyar-történelem szakos tanár, pályáját egy Dunán-túli kisváros középiskolájában kezdte, ahol intim kapcsolatot
alakított ki egyes leány tanítványaival, amelyről az Állambiztonsági Szervek tudomást szereztek. Debreczeni tanárurat terhelő, ill.
kompromittáló adatok alapján beszervezték, majd Szt. tisztet csináltak belőle, ő lett az Állambiztonsági Szervek D - 072 számú szt. tisztje” – így kezdődik az a Kovács aláírással ellátott, helyesírási hibáktól hemzsegő, gyakorlatilag névtelen levél, amelynek alapján március 10-én, pénteken a HavariaPress hírügynökség megszellőztette Debreczeni József „dokumentumokkal igazolt” állambiztonsági múltját. 

A levélíró hozzáteszi: beszervezését követően Debreczenit konspirációs okokból áthelyezték Kecskemétre, ahol a Katona József Gimnáziumban kezdett tanítani, és az állambiztonsági szolgálatok megyei szervezetében kapcsolattartója Berente Károly rendőr őrnagy lett. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!