Kereső toggle

Tömeggyilkosság Haifán és a Fülöp-szigeteken: hol vannak a béketüntetők?

A háború már tart

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Miközben az újságírók és szakértők azt találgatják, hogy mikorra várható, és milyen kimenetele lehet az ENSZ Biztonsági Tanácsában az Irakkal kapcsolatos újabb szavazásnak, az iszlám terrorszervezetek céltudatosan, határozottan és könyörtelenül folytatják hadjáratukat a Föld különböző pontjain. A Fülöp-szigeteki Davao repülőterén történt merénylet mögött az Oszama bin Laden ázsiai képviselőjének tartott Abu Szajjaf állhat, míg az izraeli Haifa belvárosában egy diákokkal zsúfolt buszt felrobbantó terrorista a Palesztin Hatóság teljes kör? ellenőrzése alatt álló Hebronból érkezett. A robbanás hallatán Haifán sokan arra gondoltak először, hogy megkezdődött az Irak elleni háború. Szaddám rakétái ellen védenek a Patriot-ütegek, a bombaövvel buszra szálló tömeggyilkos szomszédok ellen viszont sokkal védtelenebb Izrael.Járókelők próbálnak segíteni a haifai terrortámadás sérültjein. Arafat most sem élt vétójogával Fotó: Reuters

Nincs szó, ami le tudná írni a látványt – mondják még azok az izraeliek is, akik közül személyesen vagy ismerőseik elbeszéléséből sokan rendelkeznek már tapasztalattal a civileket válogatás nélkül gyilkoló terroristák módszereiről. A Hamasz szóvivője bátran magasztalhatja a vele egykorú tinédzserekből véres masszát robbantó palesztin gyilkost: biztos lehet benne, hogy nem vonulnak tömegek utcára az európai városokban a terrorháború ellen, és a belga bíróság sem fogja Ariel Saron helyett például Ahmed Jasin sejket, a Hamasz iszlám ideológusát vád alá helyezni emberiség elleni bűntettek vádjával.

Szaddám Huszein palesztin összekötője pedig időközben már ki is állította az ötmillió forintnak megfelelő újabb 25 ezer dolláros csekket a sikeres akció jutalmául a terrorista apjának. Csak remélni tudjuk, hogy ez volt az utolsó vérdíj, ami Szaddámtól érkezett. 

Cikkeink:

Tudósítás az Arab Liga egyiptomi csúcstalálkozójáról – A Liga öngóljai

Mohammed végre rács mögött – Megvan Bin Laden jobbkeze

Olvasson tovább: